Otvorena konferencija o iskustvima Poljske i Srbije u reformi sistema socijalne zaštite

0
104

U Beogradu je danas otvorena medjunarodna konferencija „Reformom do unapredjenja sistema socijalne zaštite iskustva Poljske i Srbije“ na kojoj će eksperti iz Poljske prikazati uspehe ali i greške te zemlje u reformi sistema socijalne zaštite od 1989. godine.

Otvarajući konferenciju, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević kazao je da Srbija može mnogo da nauči od „ozbiljne zemlje poput Poljske“ o reformi sistema socijalne zaštite.

„Poljska je primer da se sopstvenim radom može doći do cilja a naš cilj je da sprovedemo reforme kako bi Srbija postala moderna zemlja u oblasti socijalne zaštite i kako bi sve ono što gradjani očekuju od nas u toj oblasti, bilo sprovedeno“, kazao je Djordjević.

On je dodao da će Srbija pri izradi socijalnih karata pokušati da se ugleda na primer Danske u toj oblasti ali i da će koristiti iskustva Poljske u reformi drugih segmenata sistema socijalne zaštite.

Navodeći da je saradnja dve zemlje u oblasti socijalne zaštite veoma dobra, ambasador Poljske u Beogradu Tomaš Njegodjiš kazao je da će eksperti iz te zemlje prikazati na konferenciji uspehe ali i greške u reformi sistema socijalne zaštite u Poljskoj od 1989. godine.


Beta