FK Vojvodina: Dokle će javnost ćutati na nameštanje utakmica

0
336

Fudbalski klub Vojvodina izrazio je danas nezadovoljstvo sudjenjem Bojana Nikolića na utakmici protiv Radničkog u Nišu u Super ligi.

„Gledali smo još jedan praznik bruke i besmisla srpskog fudbala, u režiji delegirane sudijske trojke na čelu sa Bojanom Nikolićem“, navodi se u saopštenju Vojvodine.

Utakmica ta dva kluba u subotu u 29. kolu srpskog prvenstva završena je nerešeno 1:1.

Vojvodina je navela da je opet sudjen nepostojeći penal, da su postojali „zapanjujući kriterijumi“ za žute i crvene kartone, zatim „golovi iz ofsajda, seckanje igre“, dok ni „razbijena glava nije bila razlog za crveni karton“.

„Nismo izgubili utakmicu, a obraćamo se sportskoj javnosti Srbije sa pitanjem: dokle ćemo ćutati i gledati kako rezultate kreiraju sudije, lobiji i kladionice, umesto fudbalera na terenu? Svi to znaju i sve ćute! Zašto?“, dodaje se.

Ističe se da je to bila četvrta utakmica zaredom izmedju Radničkog i Vojvodine na kojoj je novosadski klub „brutalno i namerno oštećen“.

Piše da se još niko nije oglasio na žalbu koja je Vojvodina podnela Sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije povodom utakmice sa Crvenom zvezdom.

„Podnećemo žalbu na suđenje i na ovoj utakmici. Sa dokazima. ‘Ako laže koza, ne laže rog’, pokazuju snimci sa utakmice“, navodi se u saopštenju Vojvodine.

Vojvodina je navela da „zadržava pravo na drugačije inicijative u cilju zaštite srpskog fudbala od svima znanog sramnog sudjenja“, ako ne bude nikakve reakcije Sudijske komisije FSS-a.