U Nemačkoj migrant osudjen zbog silovanja i ubistva studentkinje

0
396

Jedan migrant osudjen je danas u Nemačkoj na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva 19-godišnje studentkinje medicine, u slučaju koji je dodatno podstakao debatu o imigracionim pravilima te zemlje.

Sud u Frajburgu doneo je odluku da zbog pretnje koju predstavlja, Husein K. treba da ostane doživotno u zatvoru, prenosi AP, pozivajući se na nemačku agenciju Dpa.

Agencija Frans pres piše da je Husein Kavari, nepoznatog godišta i porekla, priznao da je napao studentkinju medicine Mariju Ladenburger 19. oktobra 2016. u Frajburgu, u blizini granice sa Francuskom.

Husein Kavari je pred sudijom rekao da je u oktobru 2016. povukao Mariju Ladenburger sa njenog bicikla, silovao je i bacio u reku bez svesti, gde se utopila.

On je u Nemačku stigao 2015. godine bez dokumenata i tvrdi da je iz Avganistana, a da je u vreme kada je počinio zločin imao 18. godina. U izveštaju stručnjaka i izjavama svedoka navedeno da je tada imao 22. godine.

Dojče vele navodi da je taj migrant prethodno bio osudjen zbog napada na jednu ženu u Grčkoj, ali da je pušten ranije iz zatvora.

Beta