Đukanović veruje u pobedu u prvom krugu

0
172
EPA/BORIS PEJOVIC

PODGORICA – Milo Đukanović, aktuelni predsednik najuticajnije vladajuće DPS, kandidat je te stranke na predsedničkim izborima, koji će u Crnoj Gori biti održani 15. aprila, jednoglasna je odluka Glavnog odbora stranke.

Đukanović je u prvoj izjavi nakon sednice rekao da je počastvovan odlukom najviših partijskih organa da bude predsednički kandidat, te dodao da je ta odluka izraz njegove odgovornosti prema onome što su, kako je rekao, tekovine i potrebe budućeg razvoja zemlje.

Moja lična orjentacija je bila drugačija„, kazao je Đukanović.

On je naveo da je i stabilnost regiona na iskušenju, te da je teže dostižna EU perspektiva za Balkan.

Potrebno nam je dodatne mudrosti i odgovornosti„, rekao je i poručio da su u stranci prepuni optimizma.

Iako je do izbora ostalo manje od dva meseca, Đukanović kaže da DPS nije okasnila i da ima dovoljno vremena za završnicu kampanje.

„Građani o nama dosta znaju, spremni smo za fer političku utakmicu, nemamo u planu druge kandidate, niti da se nadmećemo. Imamo nameru da u kampanji predstavimo naša ostvarenja i to kako mi vidimo mogućnosti budućeg razvoja ekonomije i demokratije u narednih pet godina“, kazao je Đukanović, preneo je portal RTCG.

Lider DPS-a veruje da će izborna trka biti završena već u prvom krugu.

Ja sam, kao i moje kolege iz GO, ubeđen da smo u stanju da zadovoljimo u maksimalnoj meri očekivanja crnogorske biračke javnosti 15. aprila, i da ćemo biti dovoljno ubedljivi da pobedimo već u prvom izbornom krugu, da na taj način prištedimo energiju za neke nove izazove i verujem da ću biti u stanju da nakon takve pobede doprinosim daljem razvoju demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore„, kazao je Đukanović.

Naveo je i da je spreman da bude deo odgovornog tima državne politike Crne Gore, te da zna šta su ovlašćenja predsednika Crne Gore.

Državna izborna komisija potvrdila je do sada predsedničke kandidature Hazbije Kalača, Vasilija Miličkovića i Marka Milačića.

Učešće na izborima su najavili Mladen Bojanić, Draginja Vuksanović, Goran Danilović i Dragan Hajduković.

Kandidaturu je povukao Đorđije Blažić, koji je podržao Mladena Bojanića.

Rok za podnošenje kandidatura za predsednika Crne Gore je do 26. mart.