AMSS – Oprezno na drumovima: Sneg – mokri kolovozi

0
332

Saobraćaj u Srbiji jutros je umerenog intenziteta, a zbog kiše kolovozi su mokri i na pojedinim deonicama postoji rizik od aktiviranja klizišta, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Odrona ima na području pored Ibra izmedju Kraljeva i Raške, na Djerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, i kroz Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

U Banatu, Sremu, Mačvi i Timočkoj Krajini padaće kiša koja će se lediti na tlu.

Prema poslednjim informacijama nema zadržavanja na naplatnim stanicama a na graničnim prelazima na putničkim terminalima čeka se do 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji leve kolovozne trake auto-puta (drž.put IA) na delu kod Ostružničke petlje na mestu gde se obilaznica oko Beograda ukršta sa novim Obrenovačkim putem, u smeru ka Surčinu iz pravca Bubanj Potoka kod isključenja za Beograd, sužena je leva saobraćajna traka. Sužena je i pristupna saobraćajnica obilaznici iz pravca Beograda ka Surčinu.

Usporena vožnja očekuje vozače i iz pravca Obrenovca ka Beogradu u dužini od oko 300 metara na delu Ostružničke petlje, ispod savskog mosta, gde je u funkciji samo jedna saobraćajna traka. Predvidjeno je da ovi radovi traju do 1. jula.

Do 22. marta od 09.00 do 15.00 izvodiće se radovi na deonici auto-puta od petlje „Dušanovac“ do petlje „Lasta“, u smeru Beograd Niš. Tokom radova biće zatvorena leva preticajna saobraćajna traka.

Beograd, 3. januara 2016. – Saobracaj na Mostarskoj petlji. Beograd je osvanuo jutros pod prvim pokrivacem snega koji je padao celu noc i uz udare kosave, sve vise pada, a hladno i pretezno oblacno vreme sa snegom za danas je prognozorano i za celu Srbiju. FOTO TANJUG/ SRDJAN ILIC/ bk

beta