Skupština danas o amandmanima

0
124

Skupština Srbije nastaviće danas sednicu razmatranjem amandmana na Predlog zakona o strancima, čiji je cilj definisanje prava i obaveza stranih državljana koji ulaze, borave i kreću se po teritoriji Srbije.

Rasprava u pojedinostima objedinjena je sa više predloga zakona na koje je podneto ukupno oko 1.300 amandmana.

Najviše amandmana podnela je opozicija, ali su na prvu tačku dnevnog reda Predlog zakona o strancima poslanici vladajuće većine podneli oko 340 gotovo istovetnih amandmana.

Opozicija je zbog toga negodovala, jer će se na raspravu o tim amandmanima potrošiti vreme, tako da neće biti razmotreni amandmani na preostale tačke dnevnog reda.

Slično je vladajuća većina učinila i u decembru prošle godine kada se zbog broja amandmana koje su obrazlagali, nije stiglo do rasprave u pojedinostima o državnom budžetu. Oni su te amandmane pred glasanje povukli.

Beograd, 3. jun 2016.- Novi saziv republickog parlamenta konstituisan je danas, nakon sto su potvrdjeni mandati 250 poslanika.
Poslanici su potom polozili i potpisali zakletvu, koja glasi: „Zaklinjem se da cu duznost narodnog poslanika obavljati predano, posteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i gradjanske slobode i po najboljem znanju i umecu sluziti gradjanima Srbije, istini i pravdi“. FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ nr

Beta