„Led“ oduševio domaću publiku, za četiri dana više od 25.000 gledalaca

0
400

Film „Led“ premijerno je prikazan domaćoj publici 7.marta, a već od narednog dana se našao na repertoaru svih domaćih bioskopa. Za samo četiri dana prikazivanja ovaj ruski hit oduševio je više od 25.000 gledalaca. 

Da film izaziva posebnu emociju i oduševljenje kod domaće publike, govori i činjenica da u salama po završetku projekcije odjekne aplauz, što nije uobičajena pojava.

Povodom rezultata koji može da se meri i sa brojem gledalaca određenih blokbastera, Miloš Biković je izjavio: „Činjenica da je film gledaniji od holivudskih blokbastera je dokaz da se ruska kinematografija uspešno takmiči sa Holivudom iako su im budžeti manji za jednu nulu“, i dodao, „Prisustvo duše i topline je nešto čime ovaj film pleni i dopire do srca gledalaca. Savetujem svima koji ga još uvek nisu pogledali učine to što pre i uvere se zašto je baš ovaj film trenutno najgledaniji.“

Specijalnoj projekciji filma „Led“ u bioskopu Dragan Nikolić (UK Parobrod) prisustvovala je i naša legendarna glumica Milena Dravić. Nakon projekcije i razgovora sa mladim kolegom, Milena je imala samo reči hvale. „Ovo je jedan jako lep film pogotovo za mlad svet, pre svega jer nosi poruku da ne treba gubiti optimizam, već se treba boriti svim snagama i kada je najteže. Naš Miloš Biković je divno odigrao svoju ulogu, kao i njegovi partneri, pa ne čudi informacija da puni kase u Rusiji“, izjavila je ona.

Inspirisan istinitim dogadjajima, „Led“ je emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i da postane šampion sveta u klizanju. Još od ranog detinjstva, Nađa je verovala u čuda. Zamišljala je kako istrčava na led uz ovacije publike i izvodi svoj najlepši ples. Zbog svoje vere i istrajnosti, ona postaje poznata klizačica. Na korak do najvećeg uspeha u karijeri, Nađa doživljava ozbiljnu povredu i završava u invalidskim kolicima. Vrativši se u rodni grad Irkutsk, ona ponovo pronalazi svoje snove – zahvaljujući snazi Sibira u njenoj krvi, ali i neočekivanoj ljubavi prema hokejašu Saši.

(rtv.rs)