ODLUČENO! Šutanovac podnosi ostavku

0
146
Foto: n1info.com

Predsednik DS Dragan Šutanovac će na sednici Glavnog odbora, zakazanoj za nedelju, 11. marta, podneti ostavku, nakon loših rezultata na izborima u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju DS-a, na zajedničkoj sednici Predsedništva i poslaničkog kluba te stranke održanoj u četvrtak uveče, Šutanovac je podneo izveštaj o radu i rezultatima na izborima u Beogradu.

Demokrate dodaju da će Predsedništvo stranke na sednici Glavnog odbora predložiti raspisivanje vanredne stranačke Skupštine na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

Da u DS „nešto ne štima“ ukazao je i nekadašnji predsednik te stranke Bojan Pajtić, koji je saopštio da 15 godina nakon ubistva Zorana Đinđića u stranci nije ostalo mnogo toga. On je istakao i da je DS doveden u poziciju „potpune političke irelevantnosti“.

Podsetimo, poslanik te stranke Balša Božović je nakon lokalnih izbora podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS zbog loših izbornih rezultata. Božović je bio i šef izbornog štaba DS na beogradskim izborima. DS je na izborima održanim u nedelju, 4. marta ostala ispod cenzusa, sa osvojenih 2,25 odsto glasova izašlih birača, odnosno 18.286 glasova.

Zbog loših izbornih rezultata ostavku je podnelo i celokupno predsedništvo DJB.

(Beta)