Milan Krkobabić (PUPS) pozvao na opštenarodni dijalog o reformi penzijsko-invalidskog sistema

0
42

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić pozvao je danas političke partije, nevladin sektor, stručnjake, sindikate i medije na učešće u „opštenarodnom dijalogu o reformi penzijsko-invalidskog sistema“ u Srbiji da bi penzijsko-invalidski sistem bio „adekvatan za 21. vek“.

„Danas PUPS otvara novu stranicu, hrabro i odlučno pokreće ključna pitanja koja su bitna za penzionere Srbije i za sve socijalno ugrožene“, kazao je Krkobabić novinarima uoči četvrte redovne izborne skupštine svoje stranke.

Krkobabić je kazao da „penzije moraju pratiti plate“, da „penzije moraju da budu u središtu onog o čemu država mora da vodi računa, jer u Srbiji živi gotovo dva miliona penzionera“.

PUPS se zalaže za „socijalno preduzetništvo“ i donošenje zakona tome, za „budjenje i očuvanje srpskog sela“ kroz podsticaj zadrugarstva, rekao je on.

O „unutrašnjem dijalogu“ o Kosovu je rekao da su „ključne stvari imovina države Srbije, srpskih državnih i privatnih preduzeća, Srpske pravoslavne crkve i gradjana na Kosovu i Metohiji za koju smatramo da je polazište za buduće pregovore“.

Beta