Pokrajinski sekretar za kulturu Miroslav Štatkić podneo ostavku

0
323

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić podneo je ostavku, a na toj funkciji zameniće ga Dragana Milošević.

Ostavku bi trebalo da potvrde poslanici na današnjoj sednici. Ovo će biti prva kadrovska promena od formiranja Pokrajinske vlade u junu 2016. godine.
Kako je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, Miroslav Štatkić odlazi na funkciju u Zavod za kulturu Vojvodine, koji će uskoro postati Kulturni centar Vojvodine. Igor Mirović je naveo da je delimično zadovoljan njegovim dosadašnjim radom i da „naravno uvek može bolje„.
Opozicija ocenjuje da nije reč o ostavci, nego o, kako kaže poslanik SRS Đurađ Jakšić, „smeni sekretara koji je napravio haos u radu„.
Kako je Jakšić naveo, tokom godinu i po dana, „Štatkić je davao desetine miliona dinara za nepostojeće projekte i takođe je primetno da je polovina sredstava odlazila za muziku, što je oblast delovanja sada već odlazećeg sekretara, a ostatak za sve ostale oblasti kulture, medije i verske zajednice“.
Dragana Milošević je rođena 1983. godine, a zvanje diplomiranog muzičara stekla je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlena je kao violinistkinja u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta.
Pre imenovanja na novu funkciju bila je odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada Novog Sada, kao i poslanica Skupštini Vojvodine. Kako se navodi na sajtu Skupštine Vojvodine, ona je i članica Odbora za administrativna i mandatna pitanja, a uz to je i zamenica predsednika Odbora za kulturu i javno informisanje.
Prema nezvaničnim informacijama, uskoro bi moglo da dođe do još nekih kadrovskih promena u vrhu pokrajinske vlasti. Prema Mirovićevim rečima, „rade se analize i prati rad svih, pa će se do druge godišnjice rada Vlade videti ko je šta postigao i da li će biti potrebno da dođe do promena„.