Kulturni centar Novog Sada na Novosadskom sajmu knjiga

0
152
Foto: beta.rs

Izdavačka delatnost Kulturnog centra Novog Sada biće predstavljena na Međunarodnom sajmu knjiga, od 7. do 12. marta, na Novosadskom sajmu.

Osim starijih izdanja, na štandu će se naći i nove knjige, od kojih bismo izdvojili putopise Valtera Benjamina Urbani predeli (preveo Jovica Aćin), eseje Dejvida Fostera Volasa „Uzmimo jastoga“ (preveo Igor Cvijanović), kao i časopis Polja posvećen D. F. Volasu, zatim novu ediciju Kapital u okviru koje su objavljeni Sabrana poezija Aleksandra Ristovića (I deo) i Sabrane pesme Milana Milišića (I deo).

Na Sajmu će biti upriličena i promocija pesničke knjige „Skrivenosti“ Nikole Vujčića za koju je dobio Nagradu „Stevan Pešić“ i Vitalovu nagradu. Promocija će se održati 7. marta u 11 časova, a osim autora o knjizi će govoriti urednik Alen Bešić i književnik Franja Petrinović.

Uvertira za 11. Antićeve dani

Manifestacija, „Antićevi dani“ koja će se u produkciji Kulturnog centra Novog Sada održati u periodu od 12. do 16. marta biće predstavljena i na Međunarodnom sajmu knjiga u Hali „Master“ 8. marta od 13.30 časova.

Ova manifestacija, ustanovljena u znak sećanja na pesnika Miroslava Antića sastoji se od Okruglog stola posvećenog stvaralaštvu M. Antića, pesničke večeri posvećene Antiću, izložbu slika, razgovori sa učenicima Osnovnih škola u Novom Sadu, likovnog konkursa za decu, kao i godišnju Nagradu „Miroslav Antić“ za najbolju knjigu poezije objavljenu u prethodnoj godini, između dve manifestacije, a nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa.

KCNS će deliti štand sa Fondacijom Novi Sad 2021 i sa Narodnom bibliotekom „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva.

(rtv.rs)