Fejsbuk ZAVRŠIO eksperiment u Srbiji! Evo kako nas je Fejsbuk TESTIRAO!

0
424
pixabay.com

Fejsbuk je upravo uradio nešto što se gotovo nikada ne događa – priznao grešku, pošto je ova društvena mreža objavila da i zvanično prekida eksperiment podele Home strane na News Feed i „Explore Feed“

U prethodnih nekoliko meseci Fejsbuk je eksperimentisao sa podelom Home stranice na News i Explore Feed, tačnije stranicu na kojoj vidite objave prijatelja i drugu na kojoj se nalaze „postovi“ stranica. Eksperimentom je bilo obuhvaćeno šest zemalja: Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka.

„Ljudi ne žele razdvojene ‘feed-ove„, napisao je rukovodilac Fejsbuk News Feed-a Adam Moseri u opisu promena.

„Rezultati anketa su pokazali da korisnici nisu zadovoljni postovima koje vide, a razdvojeni feed-ovi im nisu pomogli da se više povežu sa prijateljima i porodicom“.

“Pablišeri”, odnosno mediji i kompanije su najmanje profitirali od ove promene nakon što je Fejsbuk neprestano menjao algoritme po kojima se postovi prikazuju. Fejsbuk je, međutim, odgovorio na kritike da ova društvena mreža nije pogodna za biznis: “Jednostavno idite”.

U međuvremenu, kompanija nastavlja sa eksperimentisanjem na News Feed. Naime, trenutno se testira opcija posvećena lokalnim vestima pod nazivom „Today in“ koja je dostupna samo u šest gradova.

(tanjug.rs)