ZGRADA NOVOSADSKE HITNE POMOĆI ZAVRŠENA PRE ROKA

0
593
Foto D. Dozet

Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu je završena za manje od godinu dana od postavljanja temeljca i biće, kako se očekuje, svečano otvorena do sredine marta. U prostorije trospratnice na Telepu, površine 5.300 kvadratnih metara, počelo je unošenje nameštaja i opreme.

Ovo je jedna od najsavremenijih zgrada te vrste u regionu, koja ispunjava medicinske, energetske i ostale evropske standarde. Zadovoljni smo jer su radovi završeni pre roka i sve je spremno da ovu lepu i funkcionalnu zgradu predamo na upotrebu – ističe prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo.

Istovremeno kada su radnici „NS Graditelja“ zidali zgradu tekla je i procedura nabavke medicinske i druge opreme, tako da je sada praktično sve spremno da novi objekat u punom kapacitetu počne da radi.

Horvat napominje da su novi aparati i ostala oprema trenutno u prostorijama ZHMP na staroj adresi u Vršačkoj ulici, gde će kad proradi nova zgrada biti dislociran deo službi Doma zdravlja na Limanu, čija obnova počinje ove godine. Za taj posao je iz republičkog budžeta obezbeđeno više od 400 miliona dinara.

Funkcionalni nameštaj

Nova zgrada Hitne pomoći imaće u svom sastavu apoteku koja će građanima biti na raspolaganju 24 sata dnevno, kao i Edukativni centar za stalnu obuku zaposlenih u različitim oblastima, od medicinskih do kurseva za vozače, kao i za vežbe studenata medicine i stomatologije.

UKUPNA vrednost investicije u novu zgradu ZHMP, koja se nalazi na Bulevaru patrijarha Pavla, iznosi 408 miliona dinara.

(novosti.rs)