Svet je dobio prvog bilionera, ali niko ne zna ko je on

0
419

Satoši Nakamoto, odnosno čovek koji se krije iza ovog imena i za koga se vezuje pronalazak bitkoina, na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta našao se ispred Bil Gejtsa i Džefa Bezosa. On bi uskoro mogao da postane najbogatiji čovek na planeti, ukoliko to već nije.

Pre vrtoglavog rasta bitkoina njegovo bogatstvo bilo je procenjeno na oko 17 milijardi dolara, ali nakon nedavnih dešavanja u svetu kriptovaluta, po svemu sudeći Nakamoto bi mogao da postane prvi bilioner na svetu. Ovo predviđanje sve je očiglednije ukoliko bitkoin nastavi da raste ovim tempom. Inače, ove godine bitkoin je zabeležio rast od 1.800 odsto i prvi put je probijena granica od neverovatnih 19.000 dolara.

Osim što se veruje da misteriozni čovek koji se krije pod pseudonimom Satoši Nakamoto poseduje milion bitkoina, takođe se smatra da do sada nije prodao nijedan novčić.
Dok pišemo ovaj tekst vrednost bitkoina iznosi 16.376 dolara, a u vreme kada ga budete čitali verovatno će premašiti ovu brojku. Kako raste bitkoin, tako se i pozicija najbogatijeg, ali do sada neidentifikovanog čoveka na planeti učvršćava.

(bitcoinasocijacija.org)