Dobrotvorna akcija „Pošaljite čestitku prijateljstva“

0
213

U susret Božiću i Novoj godini, „Naša Srbija“ će kao organizacija koja brine o deci i mladima,pokrenuti dobrotvornu akciju „Pošaljite čestitku prijateljstva“, koju uspešno realizujemo od 2006. godine.

U okviru ove akcije „Naša Srbija“ štampa praznične čestitke čiji su motivi dečji crteži.

Akcija „Pošaljite čestitku prijateljstva“ imala je veliki uspeh tokom proteklih godina, a njen neposredni rezultat je projekat „Parkovi prijateljstva“ kojim „Naša Srbija“ zahvaljujući sredstvima ostvarenim prodajom čestitki oprema parkove i slobodne zelene površine pri seoskim školama i izdvojenim odeljenjima u slabije razvijenim područjima Srbije, kao i realizacija projekata psihosocijalne podrške deci kao što je kamp „Škola prijateljstva“ baziran na edukativnim, sportskim i kulturnim sadržajima.

Zahvaljujući dosadašnjim rezultatima ove akcije i podršci pojedinaca i kompanija koji su se nju uključili, u proteklih deset godina uspeli smo da u 45 opština u Srbiji opremimo ukupno 260 školskih dvorišta u kojima su mali đaci po prvi put dobili uređena mesta za igru i druženje kao i da svakog leta u kampu „Škola prijateljstva“ okupimo veliki broj dece iz Srbije i regiona.

Pozivamo Vas da i ove godine podržite akciju „Pošaljite čestitku prijateljstva“, i u susret predstojećim porodičnim praznicima donacijom pomognete njenu uspešnu realizaciju, na zadovoljstvo onih o kojima zajedno brinemo. Čestitke, po ceni od 50 dinara, će se prodavati u Poštama širom Srbije, a kompanije zainteresovane da donacijom pomognu ovu akciju novčana sredstva mogu uplatiti na osnovu ugovora o donaciji na račun „Naše Srbije“: 160-83830- 10, kod Banca Intesa Beograd.

Ovogodišnju akciju dodatno je obogatila edicija čestitki pod nazivom „Peščana priča – Živi, Srbijo!“ koju čine fotografije radova umetnice sa Krima, Ksenije Simonove, a koja oslikava njenu ljubav prema Srbiji.

zivela srbija

Posebnu zahvalnost dugujemo Danilu Milanku ( 9 godina) iz Subotice, koji je upotpnio ediciju naših prazničnih čestitki svojim kreativnim crtežom na temu „Aerodrom Nikola Tesla“, kompanije koja je pomogla realizaciju ovogodišnje akcije „Pošaljite čestitku prijateljstva“.

danilo milanko

Informacije na telefone: 011/32 48 241 i 064/82 84 501

(nasasrbija.rs)