POČETAК IZGRADNJE FISКULTURNE SALE U RAКOVCU

0
399

Danas su u Rakovcu u prisustvu svih opštinskih struktura i lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Beočin, Mitrom Milinkovićem, predstavnikom izvođača radova „Bulevar compay“ iz Novog Sada i brojnih rakovčana, zvanično promovisani započeti radovi na izgradnji fiskulturne sale područno izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Jovan Grčić – Milenko“ Beočin u Rakovcu.

Za nepunih godinu dana izrađen je projekat, prikupljena je sva potrebna dokumentacija i dozvole, obezbeđen je deo sredstava i započeta izgradnja fiskulturne sale površine 350 m². U sklopu ovih radova biće urađeno još dve nove učionice grejanje i video nadzor.
Tako će, na radost dece, njihovih roditelja i stanovnika ove mesne zajednice, svim učenicima biti omogućeni redovni časovi fizičkog vaspitanja, folkloraši će imati adekvatan prostor za probe, a biće stvoreni uslovi za organizovanje i ostalih sportskih i kulturnih aktivnosti i dešavnja.

Ove godine budžetom opštine Beočin, kao nikada do sada, prema svim mesnim zajednicama u opštini, opredeljena su značajna sredstva kako bi se stvorili uslovi za njihovo funkcionisanje i zadovoljile potrebe najšireg broja stanovnika u njima. Tim investicijama značajna sredstva opredeljena su, pored škole i predškolske ustanove, betoniranju i asfaltiranju ulica, uređenju domova kulture, dogradnji kanalizacionih mreža, izgradnji dečijih igrališta, saniranjima odrona i klizišta, uređenju atarskih puteva, pešačkih staza i prilaza, sportskih terena, parkova i niza drugih.

Na skupu je iskazana zahvalnost Pokrajinskoj Vladi i Sekretarijatu za sport i omladinu, opštinskom rukovodstvu i predsednku opštine Beočin Mitru Milinkoviću jer su ovim projektom i finansijama, nakon dugog vremena i brojnih smena prethodnih opštinskih rukovodstava prepoznate i podržane potrebe građana MZ Rakovac, a posebno mlađe populacije njenih stanovnika.