Vlaović: „Vojvodini mesto u Evropi!“

0
362

Cilj je da tokom ove sezone iznedrimo četiri-pet igrača koji bi dogodine trebalo da budu nosioci igre i da nastavimo da se oslanjamo na sopstvene snage – kaže Dušan Vlaović

Nova uprava, na koju je novosadski superligaš čekao od 1. septembra, već je povukla prve poteze u korist stabilizacije kluba. To ističe Dušan Vlaović, generalni direktor „Dnevnik Vojvodina presa“, koji je u utorak uveče na Skupštini kluba jednoglasno izabran za prvog operativca Vojvodine.

Izradili smo finansijski i takmičarski plan i program u naredne dve godine po kojem bi, kako smatramo, Vojvodina bila stabilan klub i nastupala u evropskim takmičenjima – kaže Vlaović.

– Cilj je da tokom ove sezone iznedrimo četiri-pet igrača koji bi dogodine trebalo da budu nosioci igre i da nastavimo da se oslanjamo na sopstvene snage. Izvor je, naravno, naša omladinska škola „Ilija Pantelić“.

Osnova za ambicije potražena je u činjenici da su uz klub generalni sponzor „Srbijagas“ i Grad Novi Sad, jer je, kako Vlaović naglašava, rešenje za ozdravljenje kluba poteklo upravo od gradonačelnika Miloša Vučevića i generalnog direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića.

Vlaović i Bajatović

Klupski račun, koji je pod blokadom već 11 meseci, trebalo bi, kako Vlaović ističe, da bude deblokiran već u narednih nekoliko dana, kao i da se deo dugova reprogramira.

MOŽDA I NOV STADION

PREDSEDNIK Uprave Vojvodine Dušan Vlaović ističe da će klub u saradnji sa Gradom Novim Sadom u najskorije vreme pristupiti rekonstrukciji stadiona „Karađorđe“:

– Renoviraće se „Karađorđe“ ili graditi nov stadion, po savremenim standardima

(novosti.rs)