Sremska Mitrovica: Motivacijom i umrežavanjem do ženskog preduzetništva

0
546

U četvrtak 26. oktobra  u 18:30 časova u kafe Talija (Pozorište Dobrica Milutinović) u Sremskoj Mitrovici, održaće se Skup preduzetnica “Biznis ćoše” u organizaciji Educoma iz Novog Sada uz podršku Razvojne Agencije Srbije I Privredne komore Srbije kao projekat za ekonomsko osnaživanje žena. Ulaz je slobodan!

Tema  skupa, odnosno panela je „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“. Panelistkinje su uspešne žene, preduzetnice iz Sremske Mitrovice: Vesna Stanković (Hrana produkt), Gordana Trnić (TG Hemik), Tanja Berežni (TR Kadar), Aleksandra Stojiljković (Cvećara Ubavilo), Stana Jević, samostalni stručni saradnik, Regionalna Privredna komra Sremska Mitrovica i Sanja Alvirović kao domaćin Skupa.

Generalni sponzor Skupa preduzetnica je Novosadski sajam. Parter Skupa je Saop doo, internet knjigovodstveni program Minimax.

Biznis ćoše podržavaju i medijski pokrovitelji: portal E kapija, Biznis i finansije, Moja firma i Ozon radio.

Skup preduzetnica je održaće se i u Kikindi (02.11.), Pančevu (09.11.), Subotici (14.11.), Inđiji (23.11.), Beogradu (14.12.) i Novom Sadu (21.12). Ove godine Skup je od septembra meseca već održan u Nišu, Kragujevcu, Vrnjačkoj banji I Šapcu.

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ je panel diskusija na temu „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“ sa ciljem da ukaže na međusobno povezivanje poslovne snage koja može da doprinese uspehu u poslovanju, a samim tim podstakne i na ekonomsko osnaživanje žena, a ujedno i na razvoj ženskog preduzetništva. Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ je događaj koji okuplja preduzetnice, one koje planiraju da to postanu, svima kojima je potrebno unapređenje poslovanja kao i sam networking.

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ se održao tokom 2016. godine u 7 gradova (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Sombor i Subotica) i  okupio je preko 300 žena koje su pričale svoje preduzetničke priče, a sve sa ciljem da i druge žene pokrenu svoj biznis. Projekat je bio podržan od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i Opportunity banke koja podržava žensko preduzetništvo. Pored institucija, mediji su takođe prepoznali značaj ovih skupova: RTV, Dnevnik, E kapija, Nova ekonomija, Naslovi.net, Biz life, RTV Yu Eko, TV Panonija, Novosadska TV, Sremske vesti, Sremska tv, Ozon radio, 025.info.rs, Radio 021, Sremske novine, Luftika, TV Subotica i drugi internet portali. Ove godine nastavljamo sa projektom, jer smo sa terena videli konkretne rezultate (umrežavanje žena i novootvorena preduzeća) kao i potrebu za ovakvim skupovima.

Preko 300 žena na održanim panelima slušalo je uspešne poslovne priče, a mnoge smo od njih podstakli na pokretenje svog biznisa i učinili da se mnoge preduzetnice upoznaju i ostvare nove saradnje. To je i cilj svakog ovog skupa.

Ovom prilikom pozivamo sve žene koje su već u preduzetništvu i žene koje tek planiraju da nam se pridruže u četvrtak,26.oktobra u Sremskoj Mitrovici. Na Skupu će čuti iz prve ruke kako se pokreće posao, koji su koraci ka uspešnom poslovanju, kako prevazići prepreke i kako doći do uspeha. Cilj je da međusobno razmenite kontakte, ideje i možda odmah sklopite nove poslove.