Saradnja Grada Novog Sada i fondacije Novak Đoković

0
189

Novak Đoković fondacija i Grad Novi Sad danas su potpisali sporazum o saradnji na projektu „Kulturom do lepšeg vrtića“, u okviru koga će biti rekonstruisan vrtić Veverica. Ova ustanova deo je mreže Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, i trenutno je pohađa oko 297 mališana uzrasta od tri do šest i po godina.

Zahvaljujući donaciji fondacije od 4.9 miliona dinara biće zamenjena spoljna stolarija i izgrađena pristupna rampa za osobe sa invaliditetom.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije istakla je da je vrtić Veverica trenutno u stanju koje otežava rad vaspitačima i njihovim saradnicima, i smanjuje energetsku efikasnost.

Spoljna stolarija vrtića nije zamenjena od izgradnje objekta, što se posebno oseća tokom zimskih meseci, kada temperatura padne. Izuzetno smo zadovoljni zbog potpisivanja ugovora i zajedničkog rada na ovom objektu. Verujemo da ćemo stvoriti bolje uslove za boravak dece predškolskog uzrasta, kao i bezbednije i zdravije okruženje„, izjavila je Džudža Jakovljević.

(rtv.rs)