Drugi međunarodni književni konkurs „pesmodari mira“ 2017. godine: Produžen rok do kraja novembra

0
2728

 

Na molbu pesnika koji nisu stigli da pošalju svoje radove na konkurs , umesto prvobitnog roka za prispeće radova 21. septembra 2017. godine, odnosno do Međunarodnog dana Mira, konkurs će biti otvoren do kraja novembra 2017. godine.

Zbog velikog interesovanja, u znak na Slađanu Jovanović šahistkinju (16.3.1975. – 14.11.1996.), iz Mačvanskog Prnjavora, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, raspisuje se Drugi Međunarodni književni konkurs pod nazivom: ”Pesmodari mira”, u saradnji sa inicijatorom Slavicom Jovanović, novinarkom i književnicom i izdavačkom kućom “Svairos“ iz Beograda, dr Milanom Mladenovićem književnikom.

Prva pesma bi trebala bude na temu šaha sa jasnom porukom:

– Da se svi ratovi sveta presele na 64 šahovska polja.

Druga pesma bi trebala da bude na temu mira u svetu, sa porukom:

– Stop ratovima! I posvećena borbi protiv terorizma, protiv hemijskog i biološkog naoružanja, sa željom da vedrim nebom uzlete beli golubovi mira.

Poziv je upućen svim autorima darodarima i slobodarima mira. Jedan autor može poslati najviše dve pesme. Radovi se šalju pod punim imenom i prezimenom, sa kraćom biografijom autora, adresom i telefonom, na e-mail slavicaj1969@gmail.com ili na mejl slavicajov69@gmail.com

Najuspešnije autore očekuju diplome i druge nagrade. Radovi treba da budu na srpskom jeziku U planu je i štampanje zbornika u kome će se naći najuspešniji radov . Zbornik je samofinansirajući: Učesce se plaća sa 500 dinara na žiro-račun Poštanska Štedionica, na ime Slavica Jovanović br. računa ; 200 – 65929694 – 51, fotokopiju uplate poslati mejlom, sa naznakom za stampanje knjige . Po izlasku iz štampe, svaki učesnik dobiće svoj primerak knjige. Ili poštanskom uputnicom PostNet na ime Slavica Jovanović broj : 063-807-59-35, sa naznakom za knjigu: PESMODARI MIRA 2017.

Informacije na telefon: 061-265-83-66 ili na broj 063-807-59-35
Podsećnja radi; na Prvi Mećunarodni književni konkurs Pesmodari Mira je stiglo više od dvesta pesama iz svih krajeva sveta i to iz Iraka, Japana, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kanade, SAD-a i Srbije od skoro stotinu autora. Pobednik prvog Mećunarodnog konkursa je Jovan N. Bundalo književnik iѕ Beograda .
Medijski pokrovitelj je Legend radio .
Imena nagrađenih autora biće saopštena u decembru , kada će biti štampan i zbornik i održana promocija, na kojoj će biti proglašeni najuspešniji pesnici.