(VIDEO) Košarkaši Srbije oslobodili emocije posle plasmana u finale: Ova ekipa je zrela za zlato!

0
198

Daćemo sve od sebe da ova generacija uzme najsjajnije odličje – poručuje Štimac. Bogdan je vođa ove ekipe – jasan je Milosavljević. Nadam se da će Jović biti spreman – kaže Lučić

DUGO su čekali naši momci trenutak da razvežu svoje emocije i pospu ih po terenu istanbulske “Sinan Erdem arene”. Bio je to poslednji zvuk sirene u polufinalnoj utakmici Evrobasketa sa Rusijom. Erupciju lave, taložene od početka leta, možda je najbolje objasnio Vladimir Štimac.

– Moj glavni utisak je rođenje deteta. Nadam se da ovo nije sve što ću ćerki da donesem. Nadam se u finalu onome od čega se nismo krili dok smo radili ova dva meseca. Svi smo pričali o tome, znali koji nam je cilj. Daćemo sve od sebe da ova generacija osvoji zlato i pored svih nedaća i povreda. Nedostaju nam svi – Teodosić, Raduljica, Simonović… Ali, ovde imamo ekipu koja je, vidi se, zrela za zlato.

Ta igra pod senkom onih koji nisu tu stavila je nezasluženo na ove momke ogroman pritisak.

– Igrali smo neverovatno – priča Dragan Milosavljević, zagrljen sa kumom Vladimirom Lučićem. – Kada se Jovke povredio bili smo u malom šoku, ali smo pogađali kada je bilo bitno. Pre svega Bogdan, koji je pravi vođa ove ekipe. Ispunili smo donekle ono što smo obećali, videćemo da li možemo do zlata. Nadam se da možemo.

– Ogroman uspeh – nadovezuje se Luča. – Odigrali smo izvanrednu utakmicu, sličnu onoj protiv Italijana. Kada su se Rusi vraćali, Boca je rešio meč. Još jedna pobeda nam treba, nadam se da će Jović biti spreman. Izuzetno je važan za ovu ekipu.

Na konstataciju da je Gagi “uhapsio” Šveda, javlja se kum…

– Baš sam ga lepo uhapsio.

– Teško ga je čuvati, ima svu slobodu u igri – brani Lučić kuma.

Kapiten Milan Mačvan na prvo mesto stavlja poštovanje prema ruskom timu.

– Poseduju veliki kvalitet, posebno ovaj čovek ovde – pokazuje na Šveda. – Da su ušli u finale, verovatno bi bio MVP prvenstva. Igrao je neverovatno, vraćao ih svaki put kada je trebalo. Presrećni smo, još 40 minuta deli nas od znate već čega. Čeka nas Slovenija, koja igra neverovatno, nije izgubila nijednu utakmicu, sa dva superstara Dragićem i Dončićem. Rendolf im je dao kvalitet koji im je nedostajao. Kokoškov ih sjajno vodi…

Bobi Marjanović se skoro doslovno tukao sa ruskim centrima u reketu.

– Ja to volim. Košarka je takav sport i nema ljutnje. Stvarno psihološki teška utakmica, dobro je što smo izdržali i zasluženo slavili na kraju. Maštao sam o finalu, kao klinac gledao kako smo 2001. ovde u Istanbulu osvojili Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo da ponovimo taj uspeh…

BOGDAN NAJBOLjI U EVROPI
MILAN Mačvan izdvaja dvojicu igrača kao ključne u polufinalnom trijumfu nad Rusijom.
– Bogdan i Bobi su izneli najveći teren. Bogdan je preuzeo lidersku ulogu, mislim da je u ovom trenutku najbolji igrač koji igra u Evropi.

novosti.rs