SVETSKA PREMIJERA: Kosovo, momenat u civilizacij

0
1212

Dokumentarni film „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ doživeo je svoju premijeru u Kulturnom centru u Parizu, gde je sedište Uneska i gde se najavljuje glasanje o prijemu Kosova u tu organizaciju.

– Veliko mi je zadovoljstvo što je svetska premijera filma „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ uspešno održana u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Bila je velika gužva, broj prisutnih je prevazišao kapacitete u vezi sa sedištima, pa su mnogi stajali. Video sam suze u očima mnogih u publici. Posle vrlo emotivnog kraja filma, svi smo bili pod utiskom. Nakon projekcije su se publici obratili direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković i voditelj filma Stefan Popović, a zajedno smo učestvovali u diskusiji sa publikom. Čast mi je što je u publici bilo mnogo ambasadora pri Unesku zemalja širom sveta. Veoma sam zadovoljan i zahvalan svima koji su pomogli da ovaj film vidi svetlost dana – rekao je Boris Malagurski, reditelj filma.

Privatna arhiva – Premijera filma u Parizu

Osim reditelja i producenta Borisa Malagurskog svetskoj premijeri prisustvovao je i Stefan Popović koji je ulogom naratora upotpunio kompletnu priču filma, otkrio je zašto je premijera održana baš u Parizu.