Besplatni pregledi u KCV

0
438

Prema nalogu Ministarstva zdravlja u Kliničkom centru Vojvodine, svake treće nedelje u mesecu biće organizovani besplatni pregledi za proveru zdravstvenog stanja sugrađana, a prvi je zakazan već u nedelju.

Pregledi su organizovani na specijalističkoj Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine, na Odeljenju ortopedije, u nedelju od 8 do 16 časova i podrazumevaju merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, telesne mase, ispitivanje stepena uhranjenosti, kao i EKG.

Pregledi su besplatni za sve građane i nije potrebno da kod sebe imaju zdravstvene knjižice. U Kliničkom centru kažu da su takvi pregledi značajni kako bi eventualna oboljenja bila otkrivena što ranije.

U zavisnosti od toga šta se na pregledima ustanovi, postoji mogućnost i daljih besplatnih pregleda koje će obavljati specijalisti. Podsetimo na to da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio da će praksa besplatnih pregleda svake treće nedelje u mesecu biti uvedena najpre u opštim bolnicama i kliničko-bolničkim centrima, a kasnije i u domovima zdravlja.

RTV