Vučić se sastao sa Mengom

0
152

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine Mengom Điandžouom, istakavši tom prilikom da Srbija sebe smatra iskrenim prijateljem Kine i zahvalivši na prijateljstvu i poštovanju koje ta zemlja pokazuje prema Srbiji.

On je naglasio da su bilateralni politički odnosi izvanredni, a ekonomski svakodnevno napreduju.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost za preuzimanje Železare od strane kineske kompanije HBIS i uspešno upravljanje i poslovanje.

Postoje zajednički interesi za unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i Srbija će u tome biti ozbiljan partner„, istakao je predsednik Vučić.

On je izrazio nadu da, bez obzira na to što se Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (Samit „16+1″) održava ove godine u Budimpešti, Srbija očekuje premijera Kine Li Kećanga da otvori početak radova na izgradnji pruge Beograd – Budimpešta, što će biti vrhunac saradnje dveju zemalja u oblasti infrastrukture.

Meng, koji je i član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i sekretar Centralne komisije za političke i pravne poslove, istakao je da se odnosi Srbije i Kine razvijaju na dobrobit oba naroda.

Prijatelji smo koji dele i dobro i zlo. Naši odnosi su izdržali sva iskušenja i promene na međunarodnoj političkoj sceni„, istakao je Meng, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

On je preneo pozdrave predsednika Kine Si Đipinga i naglasio da veruje u još svetliju budućnost Srbije pod rukovodstvom predsednika Vučića.

Meng je u Srbiju doputovao u nedelju, a u našoj zemlji će provesti tri dana. U delegaciji sa Mengom dolazi i Dong Haidžou, zamenik ministra za državnu bezbednost Kine.

Meng se juče sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

tanjug.rs