NOVI SAD – Humanitarni turnir u basketu za Luku

0
394
pixabay.com

Drugi humanitarni turnir u basketu (tri na tri) za devetogodišnjeg Luku Krivokapića iz Novog Sada biće održan sutra na Đačkom igralištu, Jirečekova 2.

Basket će se igrati u četiri termina, od 9, 12, 15 i 18.30 časova, u zavisnosti od starosti učesnika. Kotizacija po ekipi iznosi 1.000 dinara, a sve informacije mogu se dobiti na broj 062/507-057 (Nikola). Organizator turnira je Košarkaški klub „Neos”, a pored ulaza na igralište biće postavljene kutije za priloge.

Luka je dečak kom je dijagnostikovana neuropatija s povišenim nivoom teških metala. Da bi se Lukino stanje poboljšalo, bio mu je neophodan tretman matičnim ćelijama u Ukrajini, za koji je prikupljen novac i sve je dobro prošlo. Početkom avgusta, međutim, roditelje su s VMA obavestili da mu je potrebna hitna operacija kičme jer su komplikacije na kičmi počele da pritiskaju levo plućno krilo, zbog čega mu je i život ugrožen.

Ulaz za posetioce je besplatan. Svi ljudi otvorenog srca pozvani su da uveličaju događaj, a ko nije u mogućnosti da dođe, može poslati SMS poruku sadržine 268 na broj 3030.

dnevnik.rs