Skupština grada o finasijkom izveštaju za prvu polovinu godine

0
247

Dnevni red sednice Skupštine grada, koja počinje u 10 časova u Velikoj sali, dominiraće izveštaj o izvršenju gradskog budžeta u prvoj polovini ove godine i srodni izveštaji o realizaciji investicija i usluga gradskih preduzeća.

Od trenutno aktuelnih 37 tačaka, 11 se odnosi na finansijske rezultate Novog Sada i njegovih preduzeća i uprava u prvoj polovini 2017. godine.

U obrazloženju izveštaja o izvršenju budžeta navodi se da se u gradsku kasu do 30. juna slilo 8,873 milijarde dinara, što, uz prenete 2,26 milijarde prošle godine, ukupno iznosi 11,137 milijardi dinara. To je tri odsto više od planiranog za ovaj period, a 42,9 odsto planiranog za celu godinu.

Rashodi su, međutim na nivou od 5,64 milijarde dinara, što je nešto manje od četvrtine godišnjeg plana, odnosno 51,8 odsto planiranog za prvu polovinu 2017. godine. Tekući rashodi, po pomenutom izveštaju, čine 82,1 odsto ukupne potrošnje, to jest na njih je otišlo 4,63 milijarde dinara, dok je za kapitalne namene izdvojeno 830,7 miliona dinara, ili 14,7 odsto potrošenog novca.

Od trenutno aktuelnih 37 tačaka, 11 se odnosi na finansijske rezultate Novog Sada i njegovih preduzeća i uprava u prvoj polovini 2017. godine
Među tačkama dnevnog reda naći će se i izveštaj o poslovanju JKP „Stan“ u prošloj godini, ali i rešenja nadzornih odbora „Novosadske toplane“, „Vodovoda i kanalizacije“, „Gradskog zelenila“, „Lisja“, „Čistoće“, „Informatike“, „Zoohigijene i veterine“ i „Tržnice“, kojima se raspoređuje dobit tih preduzeća iz prošle godine.

Odbornice i odbornici sutra će glasati i o planu detaljne regulacije Telepa, PDR-u za rasplet dalekovoda na Čeneju, PDR-u prostora za poslovanje između Temerinske ulice, Puta Šajkaškog odreda, Ulice Bajči Žilinskog i planirane pruge, kao i o predlozima za izradu PDR-ova za Novo naselje, Detelinaru 3, deo SC „Sajmište“ i za Staroiriški put u Sremskoj Kamenici.

Skupština grada izjasniće se i o predlogu statusne promene i promene naziva Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, predlogu o novačnoj pomoći Fondu za stipendiranje studenata i mladih naučnih radnika i studenata Univerziteta u Novom Sadu. U dopuni dnevnog reda stigao je i predlog za izmenu tarifno-zonskog sistema JGSP „Novi Sad“, kojim se smanjuju koeficijenti za sve zone, osim prve.

DNEVNIK