Brnabić u Sloveniji na „Strateškom forumu“

0
169

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas i sutra na bledskom „Strateškom forumu“, koji će okupiti visoke zvanice Evropske unije, zemalja regiona i medjunarodnih organizacija.

Predsednik i premijer Slovenije Borut Pahor i Miro Cerar biće domaćini skupa na kojem će biti reči o promenama u svetu i izazovima koje one nose, položaju EU u izmenjenom međunarodnim okolnostima, digitalnoj diplomatiji, ljudskim pravima, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka će danas razgovarati sa potpredsednikom Vlade Slovenije i ministrom javne uprave Borisom Koprivnikarom o planovima i aktivnostima Slovenije u oblasti digitalizacije, kao i iskustvima Slovenije u uvođenju elektronske uprave i najboljim praksama koje bi Srbija mogla da primeni.

Brnabić će sutra govoriti na centralnom događaju – „Panelu lidera“.

Glavna tema tog skupa biće kako u svetlu globalizacije, digitalizacije i velikih političkih, ekonomskih i socijalnih promena sačuvati vrednosti na kojima počiva moderan svet.

U planu je i susret sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom, s kojim će premijerka razgovarati o saradnji dve zemlje, jačanju ekonomskih veza u regionu i održavanju političke stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Predsednica Vlade Srbije imaće i odvojene bilateralne sastanke sa Brajanom Hojtom Jijem, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Valentinom Inckom visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu, Natali Luezo ministarkom evropskih poslova Francuske i poslanicom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon, navodi se u saopštenju.

Blic.rs