NS: „Rez“ reže kriminal

0
763

Dobar učinak višemesečne akcije novosadske policije: Zaplenjeno 28 kilograma narkotika i 30 kg zlata. Borba protiv svih vidova kriminala će se nastaviti nesmanjenom žestinom

PRIPADNICI novosadske policije, uniformisani i oni u civilu, prethodnih meseci zaplenili su 28 kilograma narkotika, 14 komada nelegalnog oružja, veću količinu duvana, a za šest automobila visoke klase sa falsifikovanom dokumentacijom utvrđuje se gde su ukradeni.

Predočavajući rezultate akcije „Rez“, koja se na području PU Novi Sad, sprovodi od 17. februara, ovo je naveo Slobodan Drmanac, načelnik Odeljenja kriminalističke policije u PU Novi Sad, ističući da će se borba protiv svih vidova kriminala nastaviti nesmanjenom žestinom.

Najznačajniji rezultati su postignuti u suzbijanju trgovine drogom, zaplenjeno je oko 26 kilograma marihuane, oko kilogram heroina, nešto više od kilogram amfetamina – naveo je Drmanac. – Takođe smo oduzeli 9.416 tableta psihoaktivnih supstanci, 384 stabljike indijske konoplje, a pronađeno je i 36 litara metadona…

U ovoj akciji je zaplenjeno 90.400 kutija cigareta i 334 kilograma rezanog duvana namenjenog nelegalnoj trgovini.

Među 14 komada nelegalnog oružja, po Drmančevim rečima, bilo je osam pištolja i šest pušaka, među kojima i snajper, automatska i poluautomatska puška, kao i 1.837 komada municije. O nastojanju da se krivci privedu pravdi, svedoči i podatak da je samo nekoliko sati posle nedavne pucnjave na Novom naselju, u kojoj su ranjena dva mladića, pronađen osumnjičeni, kao i pištolj iz kog je ispaljen hitac.

Rasvetljena je i serija drskih krađa, čije su žrtve bili stariji Novosađani, kojima je na ulici otiman nakit – otkriva Drmanac. – U nekoliko zlatara pronađeno je oko 30 kilograma zlata i 43 komada zlatnog nakita za koje vlasnici tih radnji nisu imali dokumentaciju o poreklu, te su protiv nekoliko njih podnete krivične prijave.

Slobodan Drmanac

MARIHUANA IZ PET LABORATORIJA

OTKRIVENO je pet laboratorija za uzgoj marihuane, a zaplenjeno više od 1.500 sadnica i 10 kilograma suve biljke, oružje i oko 26.000 evra, a uhapšeno je pet osoba, osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju droge. Polovinom maja je zaplenjeno 11 kilograma marihuane, pištolj i municija.

LOPOVI „PALI“ ZA 15 MINUTA

POSLE razbojništva u menjačnici „Gaga“ u Futoškoj ulici, pljačkaši, dvojica crnogorskih državljana, uhapšeni su 15 minuta kasnije. Iako su uspeli da se presvuku, uhapšeni su u obližnjem ugostiteljskom objektu, a kod njih su pronađeni garderoba, hirurške rukavice i pištolj, replika italijanske „berete“.

novosti.rs