Večeras počinje „Festival uličnih svirača”

0
225

„Festival uličnih svirača – Gradić fest“ biće otvoren večeras u 20 časova, kada će tradicionalna povorka krenuti od Trga slobode do Beogradske kapije, a predvodiće je švajcarski sastav limenih duvača „Bras Bend Flaak” i majstor skulptura od balona Šon Runi.

Svečana kolona kretaće se Ulicom Modene, Bulevarom Mihajla Pupina i Mostom Varadinska duga do Beogradske ulice u podgrađu.

U Gradiću nas sva tri dana očekuje bogat program. Tokom prve večeri od 20 časova do ponoći nastupiće muzičkari Gongmaster Dolf, „Voda nam vodama”, Toni Pecanov, Uv, „Peting bluz bend”, Bojana Vunturišević, Renco Ruđero, Trabl nouts i drugi, a tu su i ostvarenja na platnu – „Rekvijem za gospođu J”, „Igla ispod praga”, „Čokoladni vetar”, „Kad bih mogla da biram”…

Svečana povorka kreće od Trga slobode do Beogradske kapije, a defilovaće Ulicom Modene, Bulevarom Mihajla Pupina i Mostom Varadinska duga do pograđa
Od prethodne godine Festival je prešao na potpuno novi koncept​.Radi se o udruživanju snaga, znanja, iskustva, ideja i infrastrukture s partnerskim organizacijama sličnih ideja, kao što su filmski festival „​Sinema siti”​, “„Pop Up (Berberaj & Pablik P)​”, „Scenatorija”​, „​Suburbijum”​, „Fruškać”, „Hepi treš prodakšn”​, „​Ugrip”​ i ​„AAaaa festival”​.

Novosađani će moći da uživaju, već tradicionalno, u muzički nastupima, performansima, ambijentalnim predstavama, filmskim i video-projekcijama, umetničkim instalacijama i intervencijama u prostoru, kao i radionicama, konferencijama, predavanjima, a biće i organizovani obilasci podgrađa i podzemlja Tvrđave. Svi programi su besplatni, kao i svake godine.

dnevnik.rs