Mnogobrojna gradilišta širom grada tokom leta posledica su rekonstrukcije vrelovodne mreže, za šta je JKP „Novosadska toplana“ ove godine izdvojilo 1,15 milijardu dinara. Iz preduzeća kažu da su, kao i svake godine, prioritet imale deonice vrelovoda na kojima je tokom grejne sezone saniran najveći broj havarija i koje su se pokazale kao najnepouzdanije.

Sada tvrde da je veliki deo posla već urađen, dok se u finišu građevinske sezone završavaju preostali delovi vrelovodne mreže i priključaka koji se rekonstruišu.

Obnavljajući više od deset kilometara vrelovodne mreže godišnje u Novom Sadu, ona se svrstava u prosek starosti vrelovodne mreže evropskih gradova, čime „Novosadska toplana“ dokazuje da služi na ponos gradu i značajno doprinosi kvalitetu života u njemu.

Završene su rekonstrukcije vrelovoda i priključaka u bloku ulica Kornelija Stankovića, Janka Čmelika i Teodora Kračuna, potom u bloku ulica Jovana Boškovića, Maksima Gorkog i Jovana Đorđevića, kao i na neparnoj strani Šekspirove ulice.

Takođe su obnovljeni vrelovodi u Ulici Omladinskog pokreta i na Bulevaru Jaše Tomića i Bulevaru Slobodana Jovanovića.

Zamenjene su i cevi vrelovoda u bloku Trga Ferenca Fehera i ulica Maksima Gorkog, Jovana Đorđevića, Vladike Platona i Polit-Desančića.

dnevnik.rs