Parkiranje u beloj zoni kod Matice srpske na asfaltu

0
250
Foto: rtv.rs

Uređenje i obeležavanje parkirališta u dvorištu Matice srpske je završeno u potpunosti. Cene parkiranja na tom prostoru ostaće iste, tako da će vozači tu moći da se parkiraju u režimu najjeftinije, bele zone, gde sat košta 30 dinara i u kojoj važi dnevna karta od 95 dinara.

Parkiralište obuhvata prostor od oko 1.000 kvadratnih metara, sa 100 parking-mesta, od kojih su dva za osobe s invaliditetom.

„S obzirom na to da je JKP „Parking-servis” u uređenje parkinga uložilo više od sedam milona dinara iz sopstvenih izvora, radove smo morali izvoditi u dve faze“, napomenuo je direktor „Parking-servisa” Stevan Lugonja.

“Nakon prvobitnog uređenja, kada je asfaltiran prilaz parkingu i postavljeno osvetljenje, nedavno završena i druga faza radova, odnosno postavljanje behatona na površine za parkiranje, kao i obeležavanje horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Otvaranjem ovog parkinga smanjiće se pritisak na okolna parkirališta u centru grada.”

 

Osim toga, Lugonja je najavio da „Parking-servis” u septembru počinje rekonstrukciju parking-prostora s obe strane Bulevara oslobođenja, od Bulevara Jaše Tomića do raskrsnice s Bulevarom kralja Petra Prvog. On kaže da se zbog poslova urbanista još uvek ne zna kada će biti uređen privremeni parking u Radničkoj, ali je i to u planu­.

Parking iza Matice srpske obišao je i član Gradskog veća za saobraćaj Aleksandar Kravić, koji je objasnio da i dalje nema pomaka u vezi s postavljanjem montažne garaže jer sudski spor još traje. Inače, Kravić je najavio izgradnju višespratne parking-garaže u Šafarikovoj ulici.

„Rešavaju se imovinskopravni odnosi oko vlasništva nad zemljištem i objektima, a kad se to završi počeće izgradnja“, kazao je Kravić.

dnevnik.rs / J. Vukašinović