Pejić: Vučić opoziciji da predloži dan primirja

0
209

„Žalosne sove srpske opozicije“ je naslov kojim Dojče vele opisuje stanje opozicije u Srbiji. Opozicija na političkoj sceni Srbije je u haotičnom stanju – i to nije nikakva novost, piše Dojče vele. Za direktora agencije „Faktor plus“ Vladimira Pejića opozicija se bavi Vučićem, umesto da se bavi politikom.

– Vučić treba opoziciji da predloži dan primirja. To bi značilo da makar jedan dan opozicija ne treba svoju snagu da troši baveći se Vučićem, već treba da pokrenu teme od ključnog značaja za državu i da omoguće svojim biračima, a i onima koji to nisu da čuju stavove opozicije o ključnim pitanjima – kaže Pejić i dodaje da bi se sasvim sigurno čuli predlozi koji bi bili korisni.

Pejić ocenjuje da opozicija ne mora uvek da bude konstruktivna, ali ne mora baš uvek da bude destruktivna, ako hoće da bude alternativa vlastima.

– Opozicija je destruktivna i kad je tema u koliko kolona će nastupiti na izborima. Makar jedan dan treba da nastupi konstruktivno i taj dan neka se zove dan primirja na političkoj sceni Srbije – zaključuje Pejić.

 

komentarpress.net