Za popravku CT aparata u Kikindi 45.000€

0
153
Foto: RTV

NOVI SAD – Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici izdvojila iz tekuće budžetske rezerve nešto više od 5,4 miliona dinara Opštoj bolnici u Kikindi za troškove popravke CT aparata.
Na sednici je doneta odluka i da se izdvoji 1, 2 miliona dinara Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, za finansiranje nabavke sistema za digitalizaciju RTG kabineta Veterinarske klinike Departmana za veterinarsku medicinu.

U saopštenju sa sednice se navodi da je Pokrajinska vlada danas usvojila niz rešenja kojima se obezbeđuju preduslovi za obnovu i sanaciju objekata socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine.

Data je saglasnost Domu za lica ometena u mentalnom razvoju Otthon u Staroj Moravici, da ishoduje građevinsku dozvolu za izgradnju kuhinje sa trpezarijom, zatim Gerontološkom centru Vrbas – domskom odeljenju u Kucuri za izvođenje radova na postavljanju sistema za automatsku signalizaciju i detekciju požara, kao i Domu za stare i penzionere u Apatinu za izvođenje radova na sanaciji zgrade“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Pokrajinska vlada na današnjoj sednici donela odluku da opredeli i 10, 6 miliona dinara Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, Ogranku u Novom Sadu za finansiranje radova održavanja i unapređivanja energetske efikasnosti zgrade Platoneuma.

Rebalansom pokrajinskog budžeta za 2017. godinu, ističu, više od 44 miliona dinara obezbeđeno je za izradu projektno-tehničke dokumentacije za investiciona ulaganja u domove za decu, gerontološke centre, ustanove za smeštaj korisnika sa posebnim potrebama i druge ustanove u oblasti socijalne zaštite.

rtv.rs