Kao dete pohađala je časove glume u dramskom studiju reditelja i scenariste Mike Aleksića i njegove supruge Biljane, tek u srednjoj školi odlučila je da joj dotadašnji hobi postane profesija. Umesto da nastavi porodični biznis i bude „stručnjak za automobile“, a za dlaku i novinar (s obzirom na to da je položila prijemni na Fakultetu političkih nauka), 22-godišnju Milenu Radulović put je odveo na Fakultet dramskih umetnosti.

Ubrzo je shvatila da je uradila pravu stvar i da je rođena da bude glumica, a kroz lik šarmantne Lole Gavrilović u seriji „Jedne letnje noći“ (reprizira se na Prvoj) pokazala je koliko je talentovana. Dok stojimo ispred zgrade čijim su hodnicima prolazili bardovi srpskog glumišta, Radulovićeva sa radošću govori o studentskim danima i druženju sa klasićima.

– Fakultet je odigrao odlučujuću ulogu u mom životu i spremio me za sve ono što me dalje čeka. U maju sam diplomirala i tad se završio period u kom sam se ludo zabavljala – priča nam Milena, koja je druženje sa ekipom „TV novosti“ odlučila da započne baš na ovom mestu.

Pojavivši se u atraktivnoj odevnoj kombinaciji spremno je „koketirala“ sa objektivom fotoaparata. Sa žarom nam je govorila o vremenu provedenom u zgradi koja rađa umetnike, predavanjima i neprospavanim noćima.

– Iako mi je bilo naporno da uporedo snimam seriju i polažem ispite, ovo životno doba mi je bilo najlepše – priznaje.

Dok se šetamo do obližnjeg kafića, Radulovićeva priča kako je u njemu provodila mnogo vremena opuštajući se uz kaficu. Taj magični napitak za razbuđivanje zauzima važan deo njene svakodnevice, pa dan ne može da zamisli bez dve-tri šoljice.

– Počela sam da je pijem sa 13 godina. Do danas se moj ukus promenio, pa sam kafe late sa šlagom zamenila napitakom jačeg ukusa – priča glumica.

Kako u poslednjem periodu nema mnogo vremena za odmaranje, često u ovoj strasti uživa „s nogu“. Tako je bilo i ovog puta. Sa kafom „za poneti“ seli smo u auto i krenuli do nove destinacije. Radulovićeva je pokazala umeće za volanom, mada ne i najbolje snalaženje na ulicama Novog Beograda, a usput nam je govorila o tome koliko vodi računa o fizičkom izgledu.

– Nekad sam se bavila latino i standardnim plesovima, a danas za to nemam vremena. Sklona sam gojenju, pa vodim računa o ishrani i redovno odlazim u teretanu kako bih ostala „fit“ – kaže nam. – Takođe, pratim modu i trudim se da uvek lepo izgledam, ali ono što najviše mrzim je odlazak u šoping. Volela bih da imam nekog ko će to da radi za mene.

Naša sagovornica voli brzu vožnju, pa smo se već za desetak minuta našli u centru grada ispred njenog omiljenog pozorišta – Jugoslovenskog dramskog, za koga je vezuju lepe uspomene.

– Prve predstave u životu odgledala sam baš ovde. U sedmom razredu sam opsesivno odlazila u teatar sa drugaricama i bilo nam je važno da uživamo u predstavama bar dva-tri puta nedeljno. Često smo znale da posle komada popijemo piće na Cvetnom trgu i tamo pričekamo roditelje dok ne dođu po nas – seća se glumica. Kaže da je pojedine predstave odgledala čak sedam puta, a tu spada i „Švabica“ u kojoj danas igra njen kolega i dečko Radovan Vujović, poznatiji kao Ris iz „Vojne akademije“.

Kako bismo se sklonili od gradske vreve, odlučili smo da se opustimo na klupi u obližnjem parku Manjež. Idilična atmosfera u prirodi vratila nas je u neko romantičnije doba i probudila emocije.

– Često sam znala da kažem da je trebalo da živim u vreme kad su se slala pisma i priređivali balovi, ali smatram da postoji razlog zašto sam rođena baš u ovom – priča Radulovićeva.

Serija „Jedne letnje noći“ omogućila joj je da nakratko postane deo nekadašnjih vremena i iskusi njegove čari, a usput je obogatila iskustvom i veštinom za dalji glumački rad.

– Prošle su tri duge godine od tada i osećam se potpuno spremno za glumački posao – sigurna je naša sagovornica.

Jedan od njih je nova, kriminalistička serija RTS „Pet“. U njoj će ova mlada glumica igrati Sonju, najmlađu od pet drugarica. Kako se Milena obavezala na ćutanje, o ovom projektu nije želela da izusti ni reč. U tome je ostala dosledna do kraja šetnje.

ŽAKLINA U RIJALITIJU

DOK uživamo u lepom danu Milena nam otkriva detalje o novoj komediji Milorada Milinkovića „Patuljci sa naslovnih strana“, koja bi trebalo da se nađe u bioskopima do kraja godine. Biće to prvi film u karijeri naše sagovornice, a u ovom projektu zaigraće pored Gordana Kičića (u glavnoj ulozi), Ljubomira Bandovića, Aleksandra Radojičića, Jelene Đukić, Raleta Milenkovića, Tamare Krcunović i drugih.

– Tumačim lik mlade devojke Žakline, koja ne zna šta hoće u životu i nema nikakav stav, ali ga njena majka ima. Želi da joj ćerka po svaku cenu postane poznata i zato je gura u rijalitije. Sve situacije su pojačane sa ciljem da prikažu stvarnost modernog doba uz ovakve formate – otkriva nam Radulovićeva.