Današnji Informer je objavio spisak drugosrbijanskih medija koji primaju donacije direktno od Ministarstva kulture i informisanja. Pored navedenih Danasa, Nina, Vremena, Kurira i drugih, dobar deo drugosrbijanskih medija je izostavljen sa ovog spiska.

Kako navodi Informer ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je 31. maja potpisao rešenje na osnovu koga je štampanim i elektronskim medijima u Srbiji podeljeno 85.997.867 dinara. Od toga iznosa 16.997.500 dinara državnih para isplaćeno je Danasu, Kuriru, Ninu-u, Vremenu, Nedeljniku, NUNS-u, i CINS-u. Praktično 17 miliona dinara Vlada Srbije je isplatila drugosrbijanskim medijima čija je uređivačka politika antidržavna pa i  antisrpska.

Da ironija bude kompletna Rodićev Kurir je dobio od Vučićeve Vlade nepunih milion dinara(800 000). Logično je postaviti pitanje da li su Kurir i Vučić zaista u sukobu ili smo proteklih meseci gledali do sad neviđen medijiski rialiti koji i Kuriru i Vučiću samo dižu rejting.

Screenshot_5

Pored ovih „blažih“ drugosrbijanskih medija, kojima je omiljena medijska disciplina pljuvanje srpske države i naroda, Vučićeva Vlada je finansirala i otvorene srbofobe kao što su Dinko Gruhonjić i Nedim Sejdinović i njihovo udruženje NDNV(Nezavivisno društvo novinara Vojvodine). Ova dva bošnjaka, kojima se ne sme prigovoriti da su bošnjaci jer odmah reaguje Amnesti internešnal, o Srbima pišu kao o genocidnom narodu a o Srbiji kao Mordoru. Za Dinka Gruhonjića, koga je neko od „milja“ prozvao Sabahudin, srpska deca iz Novog Sada su genocidna jer bacaju petarde za Novu godinu i tako se uvežbavaju da završe „posao koji su njihovi očevi započeli“.  Nadim Sejdinović na veliki hrišćanski praznik Veliki petak, koji je ove godine i rimokatolicima i pravoslavcima padao u isti dan, čestitao VELIKU PATKU, Srbe naziva nepopravljivim ksenofobima i šovinistima a Srbiju rajem za fašiste.

Obojica su zaposleni pri Vladi Srbije u Ministarstvu kulture i informisanja kao članovi komisije za dodelu sredstava elektronskim medijima.

Screenshot_3

Nedim Sejdinović se i dalje na sajtu Ministarstva kulture vodi kao član komisije za, verovali ili ne, „Javno informisanje osoba sa invaliditetom“. Nekim čudom Nedim je stručnjak za informisanje slepih i gluvih osoba. Verovatno treba da im prezentuje kako žive u genocidnoj Srbiji okruženi srpskim genocidnim monstrumima.

Screenshot_4

Screenshot_22

Bivši ministar kulture i informisanja Bratislav Petković smatra da ovde nije reč o opozicionim medijima ili onim koji se kritički odnose prema državi i vlasti, već o isključivo pljuvački nastrojenim medijima koji najbrutalnije napadaju državu Srbiju.

Po njegovim rečima ceo sistem je tako organizovan da u komisijama sede takozvani nezavisni eksperti, koji su uglavnom članovi odavno formiranih klanova. Oni donose odluke, a ministar je bukvalno doveden pred svršen čin. – Navodi Informer.

patriot.rs