Zbog snažnog pritiska onog dela javnosti koji nastoji da prihvati „realnost“ u vidu priznavanja nasilnog cepanja Srbije i tzv. nezavisnosti Kosova, pojedinci su primorani na dela crtanja murala, jer je to jedan od vidova javnog delovanja i skretanja pažnje na probleme koji muče ceo srpski narod – smatra Goran Milenković, generalni sekretar SL.

Srpska liga smatra reagovanje škole u Novom Sadu i uklanjanje grafita na primedbu majke deteta, koja se buni zbog murala posvećenog očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije, licemernim, jer u osnovnim školama i obrazovanju dece postoje stvarne neprikladne političke poruke na koje bi trebalo skretati pažnju. Osnovce treba učiti svim pozitivnim etičkim vrednostima, kao što je borba našeg naroda za slobodu, istinu i pravdu do danas kroz očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Kao što je 2+2=4, tako je Kosovo Srbija – navodi Milenković.

„Ustavne obaveze svih državnih organa su da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji„, pa je tako isticanje srpskog identiteta, kulture i državnosti u osnovnim školama obaveza, naročito od kada se nalazimo u ozbiljnim problemima na svim poljima. Štiteći svoje interese i obrazujući najmlađe na ovaj način garancije su za razvoj i prosperitet svih građana Srbije u budućnosti – zaključuje Milenković.

vojvodjanskenovine.rs