Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je OŠ „Veljko Vlahović“ u Šangaju gde se od početka juna izvode radovi na izgradnji fiskulturne sale površine 557 m2, uz postojeću školsku zgradu u okviru kompleksa škole.

Izgradnjom se dobija u prizemlju fiskulturna sala, spravarnica, muške i ženske svlačionice, muški i ženski sanitarni čvorovi, svlačionice i sanitarni čvor za nastavno osoblje, a na tavanu se dobija jedna tehnička prostorija.

Uverili smo se da radovi na izgradnji fiskulturne sale u OŠ „Veljko Vlahović“ teku po predviđenoj dinamici. Ponosni smo, zajedno sa rukovodstvom škole, što će biti ispunjen višedecenijski san žitelja Šangaja da i ovde mališani imaju najbolje uslove za školovanje, odnosno što će dobiti sportsku salu.

Radi se o investiciji od 48 miliona dinara, što samo pokazuje da je to ozbiljna investicija za naselje Šangaj. Takođe, Grad je u prethodne dve godine uložio preko 17 miliona dinara u energetsku efikasnost škole, odnosno zamenu stolarije, hoblovanje parketa, kupovinu računarske opreme, kao i u saniranje dugova koji su nasleđeni iz nekog prethodnog perioda.

„Mi nastojimo da omogućimo deci iz svih delova grada ravnopravne uslove za školovanje i upravo to je politika grada – ravnomeran razvoj centra i periferije. Siguran sam da će izvođač u predviđenom roku izvršiti radove i da ćemo na proleće sledeće godine u novoizgrađenoj sali zaigrati utakmicu rukometa, odbojke ili malog fudbala“, rekao je Vučević.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd zaključili su u aprilu 2016. godine Protokol o saradnji sa Gradom Novim Sadom o realizaciji Programa modernizacije škola.

Navedenim Protokolom o saradnji, obuhvaćena je Osnovna škola „Veljko Vlahović“, a pored nje OŠ „Nikola Tesla“ i Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“. Direktorica škole Ljubica Grubač rekla je da je u OŠ „Veljko Vlahović“ mnogo sredstava uloženo u poslednjih nekoliko godina.

„Nama su uslovi za rad maksimalno poboljšani. Ne radi se samo o dobijanju fiskulturne sale, već i o kontinuiranoj pomoći koju nam pruža Grad. Želim da se zahvalim gradonačelniku na velikoj blagonaklonosti i pažnji koje nam ukazuje kroz konkretnu pomoć. Kraj radova se očekuje u februaru naredne godine, a do tad će se školski život odvijati nesmetano uz radove koji se izvode spolja“, rekla je direktorica Ljubica Grubač.

Gradonačelnik je obišao i vrtić PU „Radosno detinjstvo“ – „Duga“ gde su na postojećem igralištu za decu u vrtiću dodate sprave za igru dece i to kula sa toboganom, dve ljuljaške, klackalica i penjalica, dve klupe i dve đubrijere, kao i dva mala gola.

Trenutno se sprovode završni radovi na prostoru za igru koji će biti oivičen i zasut sitnim kamenom radi bezbednosti. Vrednost radova je 674.502,00 dinara, a sredstva za radove koje izvodi JKP „Lisje“ su dobijena preko Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

rtv.rs