У темеље будућег Тржног центра „Променада“ у Новом Саду, који се гради на локацији између стадиона „Карађорђе“ и СПЕНС-а и чији власник је јужноафричка Компанија „НЕПИ Роцкцастле“, данас је положена временска капсула.

Капсулу, у коју су убачени примерци дневних новина и листићи са порукама које су исписали окупљени на тој свечаности, положили су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и представници Компаније „НЕПИ Роцкцастле“ Александру Морар и Јелена Јевремовић, која је менаџер те компаније за Србију.

Градоначелник Вучевић је, обраћајући се присутнима, рекао да изградња тржног центра „Промената“ представља један од најважнијих инвестиционих процеса у Новом Саду, а да долазак Компаније „НЕПИ Роцкцастле“ представља још једну позивницу највећим инвеститорима да улажу у Нови Сад.

„Пресрећан сам што ће овде запослење пронаћи више од 1.500 људи. Са Компанијом “НЕПИ Роцкцастле“ постигли смо договор да наша сарадња неће престати завршетком изградње овог објекта већ ће бити настављена у различитим сверама, а из те компаније посебан интерес су показали за пројекте везане за Европску престоницу културе“, рекао је Вучевић.

Он је истакао да ће Град Нови Сад учинити све да „НЕПИ Роцкцастле“ има најбоље могуће услове за рад и да нема никакве адмистративне проблеме, а најавио је да ће посебну пажњу посветити уређењу околног простора будућег тржног центра, нагласивши да ће то бити један од најлепших делова Новог Сада.

Представљајући Компанију „НЕПИ Роцкцастле“ Александру Морару је рекао да та компанија постоји десет година, да послује у седам земаља, да тим пословима руоводи тим од 400 запослених и да јој је вредност капитала око шест милијарди евра.

По његовим речима, та компанија у седам земаља има укупно више од 4.000 закупаца, а план је да у Новом Саду тај број буде повећан за 150 нових закупаца. Он је нагласио да је изградња тржног центра у Новом Саду највећи пројекат те компаније.

„План је да изградња овог тржног центра укупне површине 150.000 метара квадратних буде завршена у четвртом кварталу 2018. године. Ми смо дугорочни инвеститори што значи да не градимо пословне просторе да би их продавали већ да би у њима пословали“, рекао је Морар и додао да ће изградња бити спроведена на начин да у минималној мери ремети свакодневни ритам живота околног простора.

Менаџер Компаније „НЕПИ Роцкцастле“ за Србију Јелена Јевремовић је истакла да ће „Променада“ бити највећи и најсавременијим тржни центар у Србији, а његовим отварањем за 25 одсто ће се увећати укпан простор тржних центара у Србији.

„Тржни центар ће имати четири нивоа – подземни, приземље и два спрата. Планирани су бројни садржаји међу којима ће бити доминантна забавна зона. До краја ове године биће изграђен део изнад површине земље, а цео објекат ће бити завршен до краја наредне године“, рекла је Јевремовић.

На питање новинара колико кошта изградња тржног центра Александру Морар је рекао да је вредност објекта 70 милиона евра и додао да ће додатне садржаје финансирати сами закупци простора попут биоскопа или теретане, а градоначелник Вучевић је појаснио да је са средствима већ уложеним у парцелу укупна вредност пројекта преко 110 милиона евра.

novosti.rs