Večeras počinje Exit!

0
269
Tanjug (Jaroslav Pap)

Exit Festival večeras će otvoriti svoje kapije, a na glavnu festivalsku binu izaći će najveći rok bend današnjice, „The Killers“. Cena ulaznice za koncertni spektakl godine je 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za Fan Pit.

Večeras posetioce očekuje i prvi „Guarana No Sleep Festival“ na Exitu na kojem će nastupiti Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah i brojni drugi, a ulaz je slobodan uz bilo koju Exit ulaznicu.

Ovogodišnji Exit traje pet dana, a prognoze govore da će tokom svih pet dana i noći Festivala vreme biti sunčano, bez padavina i umereno toplo, pa će svi oni koji dođu u Novi Sad imati potpun ugođaj.

Prvi posetioci festivala već su stigli u Novi Sad, a zanimljivo je da se ove godine beleži rast broja posetilaca izvan Srbije.

Među njima prednjače gosti iz zemalja Zapadne Evrope gde su tradicionalno najbrojniji posetioci iz Velike Britanije i Holandije, ali koje sve više prate i posetioci iz Nemačke, Austrije, Belgije i Švajcarske.

Tradicionalno veliki broj posetilaca dolazi iz svih delova nekadašnje Jugoslavije, dok se sve veći broj gostiju beleže i zemlje Istočne i Jugoistočne Evrope kao što su Mađarska, Grčka, Turska, Rumunija i Bugarska.

Tanjug (Jaroslav Pap)

Sudeći po izveštajima globalnih portala za prodaju ulaznica, očekuju se i gosti iz dalekih zemalja, pa nam tako dolazi više stotina Australijanaca, te posetioci iz Brazila, Indije, Kine, Malezije, Argentine, Kube, Južnoafričke Republike i drugih dalekih destinacija.

Novosadski hoteli su praktično rasprodati, a svi koji sebi još nisu obezbedili smeštaj najjednostavniji način da to učine je da se upute ka festivalskom kampu na najlepšoj plaži Dunava, koji je danas počeo sa radom.

Ovogodišnji Exit slavi 50 godina čuvenog Leta ljubavi, kada je nastao legendarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet svojim revolucionarnim stavovima i idejama mira, jednakosti i zajedništva.

Dom zdravlja „Novi Sad“ na EXIT-u

I ove godine Dom zdravlja „Novi Sad“  biće na EXIT festivalu na kojem će se baviti primarnom delatnošću, preventivnim radom!

Na površini od 30 kvadratnih metara, svim posetiocima biće na raspolaganju stručnjaci iz Savetovališta za mlade koji će deliti kondome, promo materijal o bolestima zavisnosti i biti na raspolaganju za svaki mogući savet.

Osim njih, Preventivni centar podsetiće posetioce festivala na štetnosti pušenja, zloupotrebi narkotika i o saobraćajnom traumatizmu, odnosno o značaju nošenja kacige prilikom vožnje motora.

Ekipa Doma zdravlja „Novi Sad“ biće na raspolaganju posetiocima EXIT-a svakog dana od 18h do 22 časa.

rtv.rs