OKO 60 % GRADSKIH BUSEVA BEZ KLIME!

0
379

Busevi dobili pojačanje koje će obradovati putnike, ali i dalje više od polovine gradskih autobusa bez klime.

Gradski busevi dobili su pojačanje koje će  obrdovati mnoge korisnike gradskog prevoza. Ove godine na novosadskim ulicama biće više klimatizovanih buseva nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Prema rečima Snežane Jaković, portparola gradskog prevoznika, nešto više od 40 procenata je opremljeno klima uređajima

“Svakog radnog dana na ulicama Novog Sada je oko 170 vozila, mi trenutno imamo 70 autobusa opremljenih klima uređajima što je pomak u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo oko 50. Mi znamo da to nije dovoljno, pa se trudimo da taj problem rešimo i prilikom nabavke novih vozila. Upravo ovih dana, na ulicama Novog Sada se našlo pet novih autobusa koji imaju klima uređaje.

Ona ipak navodi da ne postoji mogućnost da unapred znamo kad će na liniji kojom se vozimo naići klimatizovan:

“Proces rada gradskog prevoznika podrazumeva dnevni raspored u skladu sa potrebama, kapacitetom i strukturama vozila u određenom periodu. Kada se uzmu u obzir sve te činjenice klimatizovani autobusi raspoređuju se na gradske i prigradske linije i ne može se odrediti svaki dan nkada će koji autobus ići na kojoj liniji.

Ukoliko neko primeti da na liniji na kojoj se vozi uopšte nema klimatizovanih autobusa može pozvati broj  0800 211 210 koji je besplatan i prijaviti ovu situaciju. Kako navodi Snežana Jaković dispečer vam u tom slučaju može reći kada će se ta situacija ispraviti kao i kad možete očekivati klimatizovan autobus na toj trasi. Ukoliko se desi da putnici uđu u busu koji ima klimu koja ne radi, ovo takođe mogu prijaviti u kol centru i ukoliko se utvrdi da je klima uređaj pokvaren bus se isključuje iz saobraćaja dok se kvar ne otkloni.

Prošle godine u ovo vreme u Novom Sadu saobraćala su 52 klimatizovana autobusa,  a ove godine stiglo je pojačanje od 18 buseva sa klimom. Prema najavama meteorologa pred nama je vrelo leto a za vikend i narednih dana očekuju se temperature i do 38 stepeni.

radiosignal.rs