Jovanov: Srbija je danas uvažena u svetu!

0
299

Funkcioner SNS Milenko Jovanov kaže da je dolazak svetskih zvaničnika na inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića još jedan dokaz uspešnosti spoljne politike Srbije i dokaz da je naša zemlja danas uvažena u svetu.

Navodeći da je uveren da će se takva spoljna politika nastaviti, Jovanov je podsetio da Srbija tu politiku definiše prema sopstvenim interesima, što, kako kaže, rade i druge zemlje u svetu.

„Želimo da se takva politika nastavi i ubuduće, a ne kao u neko ranije vreme da jedno pričamo na jednom mestu, drugo na drugom“, rekao je Jovanov Tanjugu.

Srbija, kako je istakao, jasno definiše svoje ciljeve i oni su opšte poznati – želimo da budemo član EU, ali želimo i dobre odnose i sa Rusijom i sa Kinom i sa svim drugim zemljama u svetu.

„Taj naš stav znaju svi i upravo zbog toga, zbog te iskrenosti, zbog otvorenog odnosa, Srbija ima ugled kakav ima, a takvu politiku je pre svega definisao a onda i sprovodio Aleksandar Vučić. Očekujem da će on kao predsednik nastaviti da vodi takvu politiku, kao i Vlada Srbije“, kazao je Jovanov.

Tanjug