CG: Protiv NATO-a i na utakmicama!

0
317

Nije se dugo čekalo da posle glasanja krnjeg crnogorskog parlamenta o pristupanju Crne Gore NATO, protivnici tog članstva nastave aktivnosti koje će, kako poručuju, tek da „zatresu Crnu Goru“. U Baru, na košarkaškoj utakmici Mornar – Budućnost, domaći navijači istakli su parole na kojima je pisalo „Ne u NATO“ i „Ne u EU“. Policija je brzo reagovala i ispraznila taj deo tribina.

– Izbacivanje navijača Mornara sraman je, nedemokratski i kukavički čin policije i režima, koji, suprotno volji naroda, uvodi zemlju u zločinačku i za nas okupatorsku vojnu alijansu – rekao je Joan Vučurović, funkcioner Nove srpske demokratije.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je da je režim unizio Crnu Goru, a da su oni koji su glasali za članstvo u NATO „pljunuli na svoje pretke“.

– Pocepana je časna košulja Crnoj Gori da s njom NATO pakt otre krvave tragove koje je ovde ostavio. Kolika god da je sila i moć NATO pakta, koji može da sprži svu zemlju, ali jedna kap krvi one dečice postradale na murinskom mostu pred Bogom je skuplja i vrednija od cele NATO armade – kazao je Joanikije.

novosti.rs