Vojvodina mora da dobije najveću poljoprivrednu zadrugu

0
413
Aleksandar Đurđev je istakao da Srbija ima ogroman potencijal, sa oko 70% obradivog zemljišta, a da je Rusija najveći uvoznik jabučastog voća  na svetu
Aleksandar Đurđev председник Српске лиге разговарао је u Moskvi sa zamenikom generalnog sekretara Jedinsktvene Rusije, Sergejem Železnjakom koji je I zamenik predsednika državne Dume.
Aleksandar Đurđev istakao je da Srbija ima ogroman potencijal, sa oko 70% obradivog zemljišta, kao I da je Rusija najveći uvoznik na svetu jabučastog voća.
Srbija u izvozu voća za Rusiju učestvuje sa svega 2,1%.
“Mi ćemo to promeniti. Želimo da oformimo najveću zadrugu u Vojvodini za otkup voća, povrća, žitarica, mlečnih i mesnih proizvoda sa grantovanim cenama otkupa. Vojvodina treba da dobije svoj centar, kao I ujedinjavanje proizvođača u klastere zarad boljih tržišnih uslova. Školovaćemo I obučavati menadzere poljoprivrednih zadruga I osnaživati domaćinstva. Aerodrom u Vršcu treba da dobije svoju novu upotrebnu vrednost, distributivnog centra робе српских proizvođača, što će znatno olakšati i ubrzati transport I dati konkurentsku prednost pri izvozu.
Srbija ima sigurnog prijatelja i partnera. Zato hoćemo savez sa Rusijiom!” rekao je Đurđev.