SRBIJO, ZAŠTITI SRPSKI ZID PLAČA!

0
474

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji prinuđeno je da se obrati državnicima Srbije zbog ponižavanja porodica srpskih žrtava.

Domaća i strana javnost svedoci su nemilih događaja 3. aprila ove godine ispred Narodne skupštine Republike Srbije, gde su razni huligani, Soroševi plaćenici i albanski lobisti nesmetano cepali parole sa fotografijama ubijenih civila, vojnika, policajaca, lomeći letve i rušeći Zid plača.

Porodice srpskih žrtava, koje su najobespravljenija kategorija ljudi u Srbiji, zahteva da država Srbija preuzme konačno svoju obavezu i zaštiti srpski Zid plača od uništenja na isti način kako su zaštićeni pripadnici LGBT populacije, Žene u crnom, Inicijativa mladih za ljudska prava, kao i izložba iz Prištine o albanskim žrtvama u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. Bili smo svedoci toga da su specijalne snage policije i žandarmerija za njihove aktivnosti blokirale centar grada, čak nisu dozvolile majkama i porodicama srpskih žrtava da priđu srpskom Zidu plača koji je postavljen ispred Narodne skupštine i zapale sveće. Pitamo se kakva opasnost preti bilo kome od porodica žrtava?

Neshvatljivo je da se dozvolilo da rušilačke horde iz regiona unište srpski Zid plača, a da policija ne interveniše, čak je nije ni bilo u blizini. Plašimo se da se preko porodica žrtava igraju političke igre i da neke organizacije imaju veći značaj nego što su porodice žrtava. Zahtevamo isti tretman države: da srpski Zid plača kod Narodne skupštine bude obezbeđen od strane policije na isti način kao i Žene u crnom i Inicijativa mladih za ljudska prava prilikom obeležavanja „dana sećanja na genocid u Srebrenici“ u Beogradu, 11. jula svake godine.

vestisrbija.rs