NACIONALISTI ŠEŠELjU: Lažni vojvodo, stao si u red sa Soroševcima!

0
1324

Verovali ili ne, ali lider radikala počinje da odstupa od svoje antiglobalističke ideologije, te posle kraha na izborima, dr Vojislav Šešelj, koji se danima nije pojavljivao u medijima, danas na redovnoj konferenciji SRS-a, izjavio je da „podržava tzv. proteste omladine“, iako gotovo ceo nacionalistički korpus u Srbiji upozorava da protesti omladine jasno prerastaju u „revoluciju soroševskog tipa“.

Veliki broj političara upozorava da se oko verovatno jednog iskrenog studentskog revolta okupljaju reprezenti nekadašnjeg DOS-a i strani centri moći.

Poraženi predsednički kandidati nemirima i političkim haosom žele da prikriju svoj, već koji put ponovljeni, veliki poraz, a iza omladine se okupljaju otvoreno faktori neoliberalnog bloka u Srbiji. Reč je o uobičajenoj matrici izazivanja nestabilnosti i nemira u zemlji.

Podsećamo, više političara u Srbiji je upozorilo da postoji opasnost manipulacije omladinom i da aktuelni protesti u Srbiji postepeno okupljaju reprezente stranih centara moći i najmračnije neoliberalne i evrofanatične struje.

Apsolutna dominacija Vučića koja se ogleda u tome da je osvojio 12% glasova više od svih kandidata zajedno, baš kao i u slučaju pobede Trampa, dovodi neoliberalni blok u bezizlaznu situaciju o čemu je Komersant već ranije pisao.

Evo šta kažu o Šešeljevoj podršci protestima u Srbiji neki koji su imali dugogodišnju saradnju sa Srpskom radikalnom strankom, a koji su istovremeno veterani srpskih protesta i političke ulične borbe u Srbiji. Razgovarali smo sa Ivanom Ivanovićem, Mišom Vacićem i Stefanom Stamenkovskim.

Ivan Ivanović

Predsednik SNP Naši, Ivan Ivanović, prvi je koji je prekinuo saradnju sa Srpskom radikalnom strankom po dolasku Šešelja iz Haga. On ističe, u izjavi za Komersant.rs, da je Šešelj taj koji je izabrao da „vodi političke marifetluke sa režimom“ i da je to platio na izborima.

Vojislav Šešelj je primer koliko čovek može nisko da padne. Kada je došao iz Haga imao je istorijsku šansu da oko sebe okupi sve patriotske snage, i postane predsednik Srbije. On je odabrao opciju da vodi političke marifetluke sa režimom, a to je platio na izborima i ostao ispod pet odsto, kaže lider Naših i dodaje da se Šešelj sada dodvorava omladini.

Sada pokušava da se dodvori omladini koja protestuje, i podržava proteste koje vešto koriste prozapadne političke stranke, NVO organizacije, strane ambasade… Ne vidim kakvu vezu ima „ideologija srpskog nacionalizma“ sa Stašom Zajović, Jelenom Karleušom, Natašom Kandić i ostalim liberalima koji dolaze na proteste. Šešelj je osim toga što je uništio sopstvenu stranku, sada uništio i svoju ideologiju, kaže Ivanović.

Miša Vacić

Miša Vacić, istaknuti srpski nacionalista i dugogodišnji politički aktivista, ima gotovo identičan stav, takođe najoštrije osuđujući Šešeljev potez koji naziva „najsramnijim činom izdaje“.

Najsramnijim činom izdaje smatram Šešeljevu podršku protestima i direktnim suprostavljanjem sopstvenoj ideologiji Velike Srbije, jer u redu je biti politički protiv Vučića, ali nije dozvoljeno biti protiv Srbije, kaže Vacić za Komersant.

Šešelj se ovim svojim činom svrstao rame uz rame sa Ženama u crnom, Natašom Kandić, službenicima američke i britanske ambasade, Inicijative mladih za ljudska prava, pederskim i lezbejskim aktivistima, bezbožnim satanistima, raznim bogoborcima i anarhistima koji se tamo okupljaju, dodao je Vacić.

Ničeg nacionalnog na tim protestima nema osim lažnog nacionaliste Boška Obradovića, a ako se Šešelj ne ogradi od svojih izjava podrške, onda ni on nije ništa drugo nego lažni vojvoda, kaže Vacić.

Stefan Stamenkovski

Stefan Stamenkovski, lider Zavetnika, kritikuje Šešelja zbog slabog odnosa prema aktuelnoj vlasti i podseća da se „Šešelj bavio hrvatskom političkom scenom u trenucima kada je bilo neophodno oglasiti se o ključnim nacionalnim pitanjima“.

Iznenađuje to što je gospodin Šešelj oćutao mnoge loše poteze vlasti, da bi se sada revoltiran lošim rezultatom oglasio u korist demonstracija. Kada je bilo neohodno oglasiti se o ključnim nacionalnim pitanjima, on se više bavio hrvatskom političkom scenom, a sada kada je situacija u Srbiji više nego delikatna i kada bilo kakve tenzije donose korist samo našim neprijateljima i tuđim interesima, on daje legitimitet demonstracijama, kaže Stamenkovski za Komersant.rs.

U svakom slučaju neupitno je da je nezadovoljstvo naroda opravdano, ali gospodin Šešelj je dovoljno informisan čovek i zna da ovo nisu tek neki spontani protesti mladih. Verujem da je ovo samo njegov pokušaj da povrati deo izgubljenog biračkog tela, ali nikada ne smemo žrtvovati srpske interese, zarad političkog publiciteta, dodao je Stamenkovski.

komersant.rs