SRPSKA LIGA: SRBINE UZMI SVOJU ZEMLjU I ODBRANI MEĐU OD ULjEZA

0
379

Najveći kapital bilo kog naroda na svetu je nacionalno vlasništvo nad zemljom, a svaki pokušaj otuđenja i prisvajanja tog blaga predstavlja udar na suverenitet jedne države.

Mi, Srbi, smo svoju zemlju nasledili od svojih časnih predaka. Naša očevina, naša dedovina, naša stečevina je deo našeg nacionalnog bića i identiteta, garant našeg opstanka i svedočanstvo našeg višemilenijumskog postojanja.

Kroz istoriju su se naši preci uvek borili za slobodu i svoj posed, njivu, šumu, pašnjak, okućnicu i ognjište, nesebično dajući živote da sačuvamo svoju teritoriju i da narednim generacijama ostavimo nešto što će preneti svojim potomcima – vlasništvo nad zemljom.

Ni danas ne smemo zaboraviti taj zavet da se zemlja ne prodaje, već se prenosi i nasleđuje. Ako ne znamo i nismo svesni sa kakvim bogatstvom raspolažemo, moramo da ukažemo našoj državi da prodajom zemlje dajemo i svoju državu, deo po deo gubeći svoju nacionalnu samosvojnost i suverenitet. Ni po koju cenu nećemo predati ili rasprodati ono što je naše i u bescenje dati što smo sticali i posedovali dugi niz vekova.

aleksandar-durdev-foto-fonet-1450388774-806385 (2)Potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), 2008. godine, tadašnja vlast se obavezala da ćemo, od 1. septembra ove 2017. godine, dozvoliti strancima da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji, pod istim uslovima kao što to mogu učiniti i naši građani.

To nikako ne smemo dopustiti! Po svaku cenu moramo da zaustavimo primenu ove odredbe i uradimo sve što je u našoj moći, da ne izgubimo srpsku imovinu, a time i svoju prošlosti, sadašnjost i budućnost.

Država pod hitno mora da zna koliko ima udela u vlasništvu nad zemljom, koliko se zemljišta koristi, a koliko se daje u zakup i da pozove sve vlasnike kako bi im uručila rešenje o vlasništvu.

Svaki odgovoran Srbin mora da se odazove ovom apelu i da potvrdi svoje vlasništvo nad zemljom kako bismo svi imali dokaz da smo vlasnici svog poseda. Moramo da se ugledamo na druge zemlje, poput Mađarske i Poljske koje su tražile produžetak važenja zabrane prodaje obradivog zemljišta strancima radi zaštite domaćih poljoprivrednika da ne bismo prošli kao susedna Rumunija koja je ostala bez 800.000 hektara najboljeg zemljišta!

Bez zemljišta nemamo ni zemlje ni zavičaja, ni krštenice, ni prava na državljanstvo, i ne možemo da se izjasnimo kao nacija! Oduvek smo bili slobodni vlasnici zemlje i  takvi moramo i nadalje ostati!

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

logo13