Najveći udarac Srbiji na Kosmetu nije zadao Tači već Vuk Jeremić: Kako je Vuk prebacio pregovore u Brisel

0
186

U vreme vlade Borisa Tadića, kada je ministar spoljnih poslova bio sadašnji predsednički kandidat Vuk Jeremić, pregovori o Kosovu i Metohiji prebačeni su iz UN u Brisel. Ono što većina građna ne zna jeste da su pregovori prebačeni u Brisel rezolucijom UN koje je predložila Srbija odnosno Vuk Jeremić kao ministar spoljnih poslova. Tako je Jeremić omogućio da EU, čija je većina članica priznala tzv. nezavnosno Kosovo, odlučuje njegovu sudbinu.

miroslav-parovic-jutjub-1-500x308Na ovu sramnu Jeremićevu ulogu u izmeštanju pregovora o Kosovu i Metohiji iz UN u Brisel podsetio je predsednik Narodnog slobodarskog pokreta i predsednički kandidat Miroslav Parović.

– Jeremić je napravio dosta velikih gafova u diplomatiji. Jedan od najvećih je, suštinski, onaj koji je jako oslabio odbrambenu moć Srbije, a tiče se pregovora o Kosovu i Metohiji, a to je rezolucija UN koju je Srbija predložila, tačnije lično Vuk Jeremić i vlada Borisa Tadića, kojom su pregovori prebačeni iz UN u Brisel – rekao je Parović u emsiji „Direktno“ na TV Subotica.

– Izmestio je pregovore sa mesta na kome imamo makar stotinak država koje se protive nezavisnosti Kosova i koje su za nas, gde se nalaze Rusija i Kina kao naša dva najveća spoljnopolitička prijatelja i najveći protivnici nezavisnosti Kosova i Metohiji. Izmestili su pregovore u EU čije su institucije priznale nezavisnost Kosova. Što bi narod rekao doveli ste stvari „mečki na rupu“ – kaže Parović i dodaje da su zbog takve Jeremićeve odluke sve kasnije vlasti bile prinuđene da o Kosovu i Metohiji razgovaraju u Briselu.

Parović je izrazio sumnju da ovaj Jeremićev potez nije bio slučajna greška već da je učinjen namerno i da bi zbog toga bivši ministar spoljnih poslova trebao da snosi odgovornost.