Valdorf sekta krišom vrbuje decu po vrtićima u Srbiji!

0
4951

Sekta koja prati učenja Rudolfa Štajnera, austrijskog naciste i okultiste, deluje i u Beogradu u pojedinim privatnim vrtićima. Ta sekta skriva okultno poreklo svog nastavnog programa, tako da roditelji ni ne sumnjaju da im deca učestvuju u magijskim ritualima!

Termin pod kojim se širi učenje ove sekte u vaspitno-obrazovnim ustanovama je «Valdorf pedagogija» – predstavlja se kao koncept koji decu približava prirodi, organskoj hrani, igračkama od prirodnih materijala, prostoru uređenom u nežnim toplim bojama, razvojnom konceptu koji prati prirodne stupnjeve u dečijem psihofizičkom razvoju i ima holistički prilaz deci.

Zvuči divno, mnogim ljudima deluje slično konceptu Marije Montesori (samo deluje!), međutim, okultna pozadina tzv. »Valdorf pedagogije» je veoma ozbiljna.

Vaspitači koji sprovode «Valdorf pedagogiju» u svom radu obučavani su u posebnim Valdorf centrima u inostranstvu. Kod nas u Srbiji još uvek nema osnovnih škola koje bi iz naivnosti i neznanja promovisale ovo opasno učenje sa okultnom pozadinom, ali vrtići postoje. U njima se deca izlažu totalitarnom sistemu u kome je zabranjeno raditi bilo šta drukčije od onoga kako radi vaspitač!

Krajem godine u ovakvim vrtićima se priređuje magijski obred prilikom kog deca u potpunom mraku nose sveće krećući se u spiralu u sredini koje ih čeka najveća sveća koja predstavlja vrhovno božanstvo mraka!

U školama koje koriste ovaj sistem učenici svakog jutra pre časova odigraju ritualni ples “za dobar početak dana”. U ovim školama se uopšte ne uči istorija a deca uče da čitaju tek sa devet godina!

Otac Valdorf sistema „obrazovanja“ Rudolf Štajner je poznat po čestom ispoljavanju rasističkih ideja, koje su unižavale crnce, Azijate, Mongole i naročito Indijance, koje je smatrao najnižom rasom. Tipičan primer Hitlerovog sledbenika.

U kasnijem toku svog života Štajner je razvio “antropozofiju”, okultnu teoriju za koju je tvrdio da su mu predale “kosmičke sile”. Tu teoriju je ugradio u obrazovni sistem koji je sam kreirao, a koji sada sprovode pojedini vrtići i škole širom sveta pa čak i u Srbiji, čitav vek posle njegove smrti!

Da sve bude još gore, sve ove činjenice se kriju od roditelja, jer pripadnici sekte veruju da je antropozofija jedini ispravan put za decu i da sekta spasava decu od roditelja.

Po standardnom sektaškom šablonu, vaspitači Valdorf vrtića na informativnom razgovoru sa roditeljima govore samo o onim delovima vaspitnog programa koji bi se svakome svideli – druženja u prirodi, učestvovanje dece u spremanju ručka i neobičan razvojni program koji navodno stimuliše kreativnost. Tek posle nekoliko meseci obazriv roditelj će shvatiti da njegovo dete samo ponavlja ono što vaspitač pokazuje i da mu nije dozvoljeno da radi bilo šta van ponuđenog šablona ponašanja. Manje obazrivi roditelji vremenom i sami potpadnu pod uticaj sektaške filozofije i počinju da učestvuju u obredima zajedno sa svojom decom.

Uz finansijsku podršku društva antropozofa iz Švajcarske, ova sekta se širi kroz vrtiće i škole po celom svetu.

Naizgled bezazlena i mirna, sekta postaje vrlo agresivna kada se postavi pitanje povezanosti obrazovnog sistema i antropozofije. Na primer, kada je to uradio bivši učitelj Valdorf škole u Francuskoj Gregoar Pera, sekta je podnela tužbu protiv njega. Posle nekoliko godina natezanja, francuski sud je odlučio da je Pera nevin jer je samo iznosio činjenice.

Naša država još uvek nije odobrila subvencionisanje sektaških Valdorf vrtića. A da li će smoći snage i da ih zabrani, kao što bi priličilo svakoj sekti koja dejstvuje na decu?

Roditelji, proverite dobro gde šaljete svoju decu koja su suviše mala da bi mogla da vam kažu šta sve rade sa tetama u vrtiću kada ostanu sa njima bez vašeg nadzora.

pravoslavniroditelj.org