Popović: Nikolić i Vučić učinili uslugu teroristi Tačiju u Briselu!

0
362

Vlada Republike Srbije treba da prekine pregovore sa lažnom državom Kosovo, sve dok ne bude uspostavljena saradnja između nove američke administracije na čelu sa Donaldom Trampom i administracije predsednika Rusije Vladimira Putina, kaže Nenad Popović predsednik Srpske narodne partije.

On smatra da su jučerašnjim sastankom predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić sa predstavnicima „lažne države Kosovo“ u Briselu učinili uslugu teroristi Hašimu Tačiju, jer mu je od strane Srbije dat legitimitet u trenutku kada je on bio politički mrtav zbog poraza njegove zaštitnice Hilari Klinton na predsedničkim izborima u SAD.

– Prema mojim saznanjima, zahvaljujući zaštitničkoj ulozi Rusije prema Srbiji, politika Trampove administracije prema KiM biće redefinisana u odnosu na politiku koju je prema ovom pitanju vodila bivša američka administracija.   Uveren sam da će ta politika u većoj meri uvažavati interese Srbije, a ne interese Hašima Tačija, koji je parama od trgovine drogom finansirao fondaciju porodice Klinton, čime je kupio naklonost i zaštitu bivše američke državne sekretarke Hilari Klinton – kaže Popović.

Popović kaže da Srbija danas ima šansu da preokrene svoju politiku po pitanju Kosova i Metohije, i da od nekoga ko je uvek bio u defanzivnom položaju, sada zauzme ulogu lidera koji će razgovore o KiM vratiti u okvire međunarodnog prava i Rezolucije 1244.

Izvor: Pravda