Politika: Oslikani voz više neće ići za Kosovsku Mitrovicu!

0
371

Ukrašavanje voza koji je u subotu, 14. januara, krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, platila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, piše Politika.

Za ovaj posao bio je organizovan javni poziv, a posao je poveren grafičkom dizajneru i fotografu Andreju Vasiljeviću.

Ova kompozicija, kako piše list, neće više saobraćati za Kosovsku Mitrovicu zbog bezbednosti putnika i radnika Železnica Srbije, ali bi već sutra trebalo da prevozi putnike od Kraljeva do Požege.

Kompozicija ukrašenog voza neće biti angažovana samo na jednoj liniji, već će najverovatnije menjati stanice sa kojih polazi, kako bi je moglo videti što više ljudi u Srbiji.

Linija Beograd-Kosovska Mitrovica nejverovatnije će biti kao probna, ali putnike neće prevoziti oslikani voz. Vozovi bi trebalo da saobraćaju na ovoj relaciji do 26. januara, kada će država definitivno odlučiti da li se isplati pokretanje linije koja je ugašena pre 20 godina.

Politika saznaje da uvođenje voza od Beograda do Kosovske Mitrovice nije isplativo pogotovo što je u sprovođenju reforme Železnica ugašeno 420 kilometara neisplativih pruga, a broj zaposlenih je smanjen za 3.000.

rs.n1info.com